AndrisK
2001.09.24
|
|
0 0
34
|
A 20/80-as szabály, ami egyébként olyasmit takar, hogy a dolgok 80%-ának megvalósításához a teljes munkából 20%-nyi időt fordítunk, mig a maradék 20%-on tökölünk az összidő megmarad 80%-ában. (Egyesek a 10/90-es arányt tartják reálisnak)
A logolással kapcsolatban nem értem miféle százalékokra jutottál. Én arra értettem, hogy úgy unblokk a számitastechnikai feladatok 80% százaléka lefedhető egy technikailag nem olyan nagy komplexitású (20% szoftver IQ) eszközkészlettel. Az alkalmazási területek maradéka (videoszerkesztés, 3d animáció, tudományos modellezés) esetén természetesen rendgeteg irtó bonyolult célszerszámra van szükség (80% szoftver IQ).
Ezt az eszközkészletet (ami szerintem adatbázis-jellegű), s amivel számtalan alkalmazási terület -- kezdetben legalább az azokhoz vaó kapcsolódás -- lefedhető szeretném én megvalósítani. Ha éppen lekérdezésekről van szó, akkor nem azt mondom hogy a lekérdezések 80%-a azonos, vagy ilyesmi, hanem arról hogy a lekérdezések 80%-a leírható egyetlen lekérdező nyelv (nem feltétéenül SQL) segítségével. |
Előzmény: LamaXX (33)
|
|