bz_ Creative Commons License 2001.09.22 0 0 323
NB2!

Az EB-nek már vége, holnap délig nemigen változik meg senki véleménye arról, hogy miért nem kell Kínába készülnie a válogatottnak.

Az oroszok legyőzése utólag nagyon jól jött. Különben szerintem nem szabad taktikázni, úgy kell nekimenni minden meccsnek, hogy meg akarjuk nyerni.

A PVSK-GySEV ellentétet valóban kár élezni, az egymásra mutogatás biztosan nem segít a válogatott jövőbeni szereplésén.

Tavaly a BSE, idén a Diósgyőr egyértelműen anyagi okokból mondta le a Ronchetti-kupaszereplést.

Az EuroLiga-csapataink milyen előnyt jelentettek? Nézd meg, hogy Tuvics, Jolka, Vilipics és Kovácsová mennyit játszottak, és mennyit játszott Béres ill. Seres. Másrészről nézd meg a spanyol válogatottat, ott a játékosok többsége első EB-jén vett részt, és pályafutása során legfeljebb egyszámjegyű nemzetközi kupameccset játszott.

Kíváncsi vagyok a hivatalos álláspontra, hogy miben látják a vezetők és a játékosok annak az okát, hogy nem jutott ki a csapat a VB-re. Nem gondolom, és az EB előtt sem gondoltam, hogy ez mindenképpen elvárható lett volna a csapattól, de csalódott vagyok, hogy nem sikerült.

És arra pedig még kíváncsibb vagyok, hogy mit tervez változtatni a szövetség a válogatott körül az olimpiai részvétel érdekében. Az előttünk álló ősz már "elment", november végén a 2003-as EB középdöntője lesz, előtte pár nap öszzetartással, aztán kész. Hogy a jövő szezon versenynaptárában kap-e több helyet a válogatott, az kérdés.
Egy példa: Kiss Lenke 328-szoros magyar válogatott. Az idén a válogatottnak volt ill. lesz 20 meccse, tavaly összesen 6. Ebben a tempóban 16 évig kellene valakinek válogatottnak lennie...

Előzmény: NB2 (322)