NB2
2001.09.22
|
|
0 0
322
|
Megakartam várni az eb végét az értékeléssel, de nem bírom magamban tartani.
A csapat játéka picit hasonlított a pvsk euroliga döntö meccseire. Ott látszott, hogy valahogy a csajoknál nem sültek annyira a dobások, pedig nagyon akartak itt is ott is. Aki látta a bourges elleni meccset ott is elment 20-szal az ellen és onnan probáltunk meg fölkapaszkodni. Ott sem itt sem sikerült.
Sokat gondolkodtam azon vajon jó volt-e legyőzni a ruszkikat. Talán nem jobb lett volna kikapni és akkor nem a csoportelsőségért küzdöttünk volna hanem a második harmadik helyért? Nem tudom.
A másik amit nem értek ez a rengeteg elhíbázott dobás. Úgy mentünk ki az eb-re, hogy mindenki azt mondta, hogy a külső sorunk világszínvonalú, meg, hogy ezzel nem lesz baj. Hát sajnos pont ezzel volt a baj.
Két ország van amelyeknek két klubcsapata is benne volt az euroliga legjobb nyolcas mezőnyébe. Az egyik a francia, a másik a magyar. Miért nem tudtuk ezt az előnyt kihasználni? És akkor eszembe jutott egy érdekesség: A gysev az eb-re 2 azaz kettő válogatottat adott. Érdekes, hogy ennyi játékos mondta le v. nem kellett a válogatottakba. Remélem semmi fajta klubérdek nem húzodik e mögött. Példaként a pécsből (KNA-val és Delmissel együtt) 9 ember volt itt a eb-n. Nem akarom én tovább élezni a két csapat közti ellentétet, de hát meg lehet nézni minden ország az euroligában szereplő csapatára építi a válogatottat. Na most ahol kettő ilyen van ott nem könnyebb lenne egy ütőképes válogatottat összehozni?
Ami szembeötlött a különbség az euroligában játszók és a többi csapat ( posta, bse ) játékosai közt. Ezért nem értem miért mondjuk le a külföldi kupákban az indulási jogot ezen csapatok, így a játékosaik nem fognak feljődni.
Továbbra is állítom, ha a kinti dobóink egy picit pontosabban dobnak a mi válogattottunk erölködés nélkül bronzérmes. így viszont....
|
|