rugo- Creative Commons License 2001.09.21 0 0 1406
Még egy kis adalék a csemegézőknek...

tovább méregettem (lassan felköltözök a padlásra :-) )
Továbbra is a téma a két egyforma vevo (majdnem) azonos helyen. (<5 cm)
A helyzet az, hogy a mért adatokat szépen grafikonon ábrázoltam, igy lehet látni hogy mi a helyzet. A helyzet pedig az, hogy
1. a rossz hir: a két vevő továbbra sem "nem jár együtt" semmi összefüggés nincs a két vevő által mért "kóvájgás" között. (a multipath tetszetős magyarázatnak tünik, De ez esetben azt várnám hogy statikus körülmények között (az antennák fix helyen vannak, nincs semmi mozgás és a környezet is fix, az sem mozog) akkor ha van multipath akkor az is állandó kéne hogy legyen...de nem(jó,jó a holdak is mozognak, na de egy-egy mérés néhány percig tartott, igy olyan távolságból mint a hol a holdak vannak ez a változás elhanyagolható kell hogy legyen)

2. a jó hir: a rövid idejü mérések között (értem ezalatt az 1 sec-es frissitéseket) nagyon kicsik az eltérések (10-40 cm) aztán ez lassan és rendszertelenül "mászik" erre-arra.(Magyarán ha most mutat valami poziciót a kütyüm, akkor 1 sec múlva fél méteren belül uygan azt mutatja, de mondjuk egy óra múlva már összejöhet 4-5 méter is.
Na hogy ez igazán jó hir-e azt találjátok ki.

üdv
rugo