folytatás (az Index nem szereti a nagyon hosszú szöveget, de remélem Te nem unod)!
6. Semmilyen összefüggés nincs az B-szám szerinti adatszolgáltatás és a Hívás részletező között.
7. A Hívás részletező ára (és egyáltalán a nem-ingyenessége) ellen az első pillanattól ágálok. Ha Számlerészletezőnek vagy Részletes számlának hívnák - az APEHről is szóló ART és Számviteli tv. szerint ingyen és kötelezően kellne azt kidani! Nem véletlen a névválasztás.
8. A Hívás részletező alkatilag is sok tekintetben alkalmatlan a célnak (a számláról magáról nem is bveszélve).
9. Nem ástam magam jobban bele a tvekbe, csak ezért nem kértem hivatalos állásfogalást az APEH-től a részletezés fogalmáról (szvsz minden híváskezdeményezés esetén új szolgáltatást veszek esetileg igénybe - tehát kötelező lenne a számla mellékleteként részletezni!).
10. Az ár tekintetében csak a GVH vagy a FVF lenne képes közbeavatkozni - lévén szabadáras kiegészítő szolgáltatás:-) - de e tekintetben nem száámíthatunk semmire, mert tudomásom szerint a Matáv a legolcsóbb és legperfektebb a hazai vezetékes szolgáltatók közül (részletező tekintetében legalábbis).
11. Az OSS ügyében részben(!) értelek, megértelek és egyetértek: javasolnám, hogy a konkrét problémákat a vezerigazgato@ln.matav.hu mail címen Dr Reznák Roxán projektigazgatóhoz címzett tömör levélben írd meg. Én is ezt szoktam tenni. Csak én kívülről (előfizető, bár szakmám a telefónia, a fejlesztés) tudom kritizálni csupán:-(
12. Azért az OSS-hez még annyi: talán a koncepció, hogy mindent mindenne összekötni egy kvázi egységes rendszerbe, túlzottan optimista volt, de azért a feladatát a külső szemlélő számára is nagy hatásfokkal ellátja. Az, hogy esetleg az "őt" kezelő szak(?)személyzet egy része nem akar/mer/tud/objektíve nincs lehetősége belemélyedni a rendszer helyes használatába, már más kérdés: ilyen esetekről (jóindulatú megközelítésben!) már jó párszor hallottam. ha egy rendszer bonyolult, sajnos nincs más, mint megfelelően képezni (magunkat) és kepeztetni (a cégnek az alkalmazottat).
13. Jó Veled "vitatkoztni"! Remélem ez kölcsönös!
Üdvözöl
Maus Róbert Péter
távközlés-technikai fejlesztő
/:mikimaus:/