batkamanó
2001.09.19
|
|
0 0
8
|
Kedves Mindenki, s a pályázat kiírói! A Fotóvilág fórumán hívták fel figyelmem az itt zajló fel-fel parázsló vitára. Nem kívánok beleszállni, bár a Tisztelt zsűri véleményét egypár esetben én is kritizáltam élesen s kritizálom most is. Nekem nincs mit panaszkodnom a pályázaton elért eredményeimmel, de sok olyan kép hullott ki más szerzőktől, amikért nagyon vérzett a szívem (elég a Vidrapókra gondolnom, amiért Tükörvarró is felemelte szavait, vagy a virágra, mit 3 harmatcsepp vett körül...).
Tehát! A heveskedő kedélyek megnyugtatása végett javasolnám, h. a 2002-es pályázat előzsűrizésén kiszórandó képeket még a nyílvános zsűrizés előtt vetítsék le. Kommentár s zsűritagok hivatalos részvétele nélkül. Így az aggályoskodók (köztük féllábbal én is ,mert nehéz elképzelnem, h. az a kb. 2000 kihullott kép közt nincs olyan, amelyik """rosszabb""", mint a levetített maradék; igaz nem láttam még egyszer sem ilyen méretű termfotó áradatot) látnák, h. mit nem tart a tisztelt zsűri bírálásra méltónak és talán nem támadna ilyen parázs. Így a zsűri ízleséről, értékítéletéről is képet kapnánk, látnánk pár etikátlan fotót tanúságként.
Tudom, ez a megoldás újjabb szervezési bonyodalmakat támasztana, de szerintem érdemes megfontolni!
Minden jót! batka |
Előzmény: gyöngyvirág (7)
|
|