BadGe
2001.09.19
|
|
0 0
1379
|
Lárom hirtelen mindenki térképet szkenel meg kalibrál. Ennek annyi realitása van, hogy a "nagyok" sem csinálták máshogy előttünk. Egyfelől valahogy megoldották a dolgot, másfelől lehet, hogy ugyan azokkal a hibafaktorokkal dolgoztak mint amit ti is körülírtatok. Én a magam részéről rengeteg térképet meggyaláztam (vagdosás, szkenelés) és a tapasztalat az, hogy az összerakás nagyon-nagyon nehéz (72db 6MB szegmens, 8 biten és 3x ennyi ha a PhotoShop True Color-ban dolgozik). A végeredmény pedig olyan amilyen. Legnagyobb probléma szerintem, hogy a lapok szkenelés közben is torzulhatnak, így amikor illesztjük a széleket sosem tudjuk, hogy a "kék" vonalakat össze kell húzni vagy érdemes tágabban gondolkodni. A spirálos térképek egy leheletnyit talán jobbak, mert ott a szélek a lapok szkenelésekor ismétlődnek. Én ezt pl annak idején nem vettem figyelembe, mert arra törekedtem, hogy a darabok minél kisebbek legyenek.
...és végezetül a kalibrálás során úgyis az derül ki, hogy az egyébként mutatós térképnek nincs igazán köze a valósághoz...
Ge. |
|