MsOutsider Creative Commons License 2001.09.19 0 0 56
Hát ez félelmetes...
valami dermesztő, amik és ahogy itt elhangzanak...
Nekem van egy olyan téveszmém, hogy ha valaki valamivel nem ért egyet, akkor azt azért ki lehet kultúráltan is fejezni. Úgy gondolom, nem kell ahhoz köpködve, sárdobálva, gyűlöletet fröcsögve, trágárkodva, mások érzéseit két lábbal tiporva megszólalni, hogy egy másik ember értse a véleménykülönbséget.
Itt szinte hasonlóan elvakult gyűlöletet érzek, mint amit azok a tömeggyilkos fanatikusok éreznek/éreztek, itt is ugyanazt a "csak egy igazság van a világon, az enyém" hirdetését, és mindezt durva, agresszív, gusztustalan stílusban, gyilkos indulattal.
Hát bizony, baromira könnyű dolga volt Hitlernek. És baromira könnyű dolga lesz az újabb hitlereknek.
Félelmetes...

Lehet, hogy én egy másik világban élek, de én nem vettem észre semmi kötelezőt a 3 perces néma gyászban, senki nem fenyegetőzött, ha nem teszem, erőszaknak még a nyomát sem vélem felfedezni. Sőt, nem is tudtam volna épp abban a pillanatban róla, ha nem lenne mindíg (munka közben is) a fülemen a Juventus rádió, ahol bemondták. De csak mint lehetőséget, mint hírt, nem pedig felszólítást. Az emberek nagy része egyébként is dolgozik azidőtájt, úgyhogy nem is lehetett arra számítani, hogy a dolgozó többség egyáltalán tud-e róla. Gondolom, egy éppen operáló orvos talán nem hagyja abba 3 percre sem a munkát.
Különösen érdekes lenne tudni, hogy vajon munkaidőben íródnak-e ilyen gyűlölettől fröcsögő vélemények? A 3 perces néma gyász helyett ugyebár...