DAttis Creative Commons License 2001.09.18 0 0 4001
Helló amp !

Én nem akarok vitatkozni, azt hiszem tök felesleges.

1. Mivel magyar vagyok nem az USA-t fogom szeretni, hanem a kicsi Magyarországot, ez a patriotizmus.
Nekem a Honfoglalás, Szent István, Mátyás király, Széchenyi jelent sokat, és az a tény, hogy 1100 éve jelen van a magyar nemzet Európa történelmében.

2. Nem irigykedek, mivel nem laknék se New Yorkban, se Los Angeles-ben, turistaként megnézném azért Washingtont, talán a fent említett 2 várost is Ha az amerikai kontinesen akarnék lakni sokkal inkább Kanadát választanám. Irigységről meg annyit még, irigykedhetnék akkor a szomszédos Ausztriára és a többi nyugat-európai államra, ahol az életszinvonal szintén magasabb, mint Magyarországon.

3. Segítette felépíteni Európát? Igen, de csak Ausztriáig jutottak, Kelet-Európát már szovjetek birtokolták. Sőt "egyezmény" szerint fel lett osztva Európa a II. VH után, így keleti része a Szovjetunió "felügyelete" alá került. Ezt tkp az USA-nak is köszönhetjük.

4. 1956-ban még diplomáciai úton se segített Magyarországnak a ruszkik ellen. Lehet rosszul tudom, de mivel amikor én még suliba jártam tabu volt 1956.
Nem azt mondom fegyverrel szállt volna szembe a szovjetekkel, mert ki tudja mi lett volna belőle.

5. Igazad van, hogy a filmek hülye példák voltak, de miért van az, hogy a filmek nagy százaléka, a csillogó, gond nélküli Egyesült Államokat mutatja be?
Kevés filmet láttam ami ellenkezőjét mutatná.

Igaz nem pofázhatok az amerikai filmek ellen se mert minden olyan filmet megnézek, amiben Bruce Willis, vagy Harrison Ford, vagy Robert de Niro játszik. De mindezeket csak az adott filmszínész miatt teszem.

Előzmény: amp (3975)