amp Creative Commons License 2001.09.17 0 0 3975
Kedves DAttis!
Igazán nem értem, hogy mi bajod is van Amerikával?!Jössz itt az amerikai filmekkel,durrogtatsz itt olyan szavakat mint globalizáció és patriotizmus és utána arról beszélsz mi emberibb és mi nem.Szóval azon kívül, hogy irigykedsz, mert magasabb az átlag életszinvonal Amerikában, mint Magyarországon még mi bajod van??????????????
Senki nem mondta,hogy az USA a csúcsok csúcsa.De szerintem figyelemreméltó ha valaki pár száz év alatt a "semmiből" a világ vezető,de hogy Neked is tetszen a világ egyik meghatározó gazdaságává fejlődik.Holott az "ellenfelei" több évszázados múlttal és kultúrával rendelkező európai népek!!!
Igazad van,könnyebb volt vezető állammá válni úgy, hogy nem érintette meg a háború.De segített felépíteni Európát és Japánt is.Ezért nem kell nyalnod az USA-nak.Senki nem kért meg rá, és szerintem nem is kaptál érte intőt, ha nem nyaltál eléggé!!!
Európa kultúrája színesebb!Ebben is egyet értünk,hiszen a 3 éves gyereknek kevesebb lehetősége van alkotni és maradandó dolgokat felmutatni, mint egy 30 évesnek.
Hogy mire büszkék az Amerikaiak?Ez jó kérdés!Talán arra, hogy a rasszizmus ellenére felépítettek egy olyan "vegyes" állampolgári államot ami a világban minden szinten meghatározó nagyságura nőtte ki magát.Vagy arra,hogy az átlag életszínvonal az egyik legmagasabb a világon.Esetleg arra büszkék,hogy Ők úgy érzik szabadok!
A filmekről meg leszállhatnál.Ezek is olyan termékek, mint a cola.Azért csinálják,hogy minél több fogyasztó élvezze.És a készítőjének hatalmas profitot hozzon.Vagy szerinted a mexikói és brazil szappanoperák a valóságot tükrözik???Vagy a Meseautó a reális magyar helyzet???
Bocsi ha megbántottalak,vagy belegázoltam volna a lelkivilágodba, nem volt szándékos!!!!

Előzmény: DAttis (3970)