DAttis Creative Commons License 2001.09.17 0 0 3970
Aláírom felületes az ismeretem (történelmi) ismeretekről, de sose hiányoztam órákról, legfeljebb volt ami nem érdekelt annyira, de akkor se szeretem ezt az Amerika imádatot ami kis hazánkban is van.
Főleg azt amikor be akarják magyarázni, hogy az USA a csúcsok csúcsa
Ugye a rendszerváltozással szabadabb lett az ország oké, ez rendben van, de az már tényleg undorító, hogy ugye 40 évig vigyázba álltunk a Szovjetuniónak, aztán jött a dupla svédcsavar és amerikának nyalunk. Ha nem is kötelezően mint a komcsi időkben, de most is követnünk kell a NAGY példáját holott el kéne feledni a teljes globalizációt, és azért alá kell írni Európa kultúrája sokkal színesebb mint az Egyesült Államoké.

És amit alább leírtam, úgy könnyű élni a világban, az európai hadszintérről emlékezhetnek a háború borzalmaira a háborús veteránok.
Gazdasági fejlődését nem gátolta háború azért azt is vegyük észre, és így könnyebb volt "túlélnie" a nehéz időket, miközben Európát romokba döntötte a háború. Persze az is igaz, hogy segélyt kapott Európa az újjáépítésre a háború után az USA-tól (Marsall-terv), de ugye Kelet-Európa az ismert okokból kimaradt ebből.

És annyira vagyok patriota, hogy büszke vagyok arra, hogy a magyar nemzet 1100 év óta jelen van Európában és mindig talpra állt ez a nemzet a csapás után. Ezekre gondolva nem az USA lesz a példakép.
Amcsik mire olyan büszkék? 200 év alatt utolérték a fejlett világot és élére álltak. Oké, ez rendben van, de észrevehetnék az amcsik nem az USA a Világ, hisz ott van többek közt Európa és nem hiszem, hogy a fejlett Európa (Európai Unió) nem tudná az USA-t elhagyni gazadaságilag.
Én ha elmegyek külföldre melózni tuti nem az USA-t választom, hanem valamelyik európai országot.
És valljuk be őszintén Európában minden emberléptékűbb mint az Államokban.

Lényeg az miért kell nekem rajongani Amerikáért ha én nem akarok? Az összes filmjükben az derül ki, hogy az az ország a tökéletes, ahol nincsenek problémák.
Illetve a filmek többsége nem mutatja meg, hogy a Csodás Amerikában is van nyomor, nélkülözés, mert csak a happy Amerikáról készül film.
Kevés film van ami a gondokat mutogatná, mert mindig csak a csillogást mutatják. Tisztelet a kivételnek.

Előzmény: amp (3968)