Kedves Attis, írod: "
Szerintem sokaknak nem fog tetszeni a véleményem Amerikáról (USA-ról), de ez van."
Ez bizony így van. Nekem sem tetszik.
1: "
Ledobták az atombombát (2szer is) ahol több mint 200 ezer ártatlan ember halt meg. Ez nem volt brutális támadás?"
De igen, brutális volt! Csak hogy nem támadás volt hanem
ellentámadás és a választás az volt hogy feláldoznak-e az
őket megtámadó fanatikus japánok ellen további ezreket, tízezreket, vagy sem.
2: "
azon klívül, hogy a II. világháborúban segítettek fellépni a nácik ellen, mi jót tettek?"
Például a Marshall segéllyel felépítették (segítettek felépíteni) a porig rombolt Európát, benne a legyőzött Németországnak azt a részét, ahol ezt megtehette.
3: "
És azt is mondjuk meg őszintén a 200 év alatt nem sokat tett hozzá a Világ kultúrájához a rock n' roll-on kívül"
Ez a legnagyobb ostobaság. Talán tanulni kéne. Hemingway, Bernstein, Show (Irvine), Kerouac, London, Ginsberg, Poe, ....
4: "
A Mc Donald's és Burger King "kultúra" nem igazán mondható fényesnek és csodálatosnak"
Ezek nem kultúrák, hanem gyorséttermek, ahová nem kötelező bemenni.
5: "
Hol van az Államokban olyan csodaszép város mint mondjuk Párizs, Róma, Bécs, Prága"
Én hozzátenném Budapestet is. Ez relatív. Az amerikai kisvárosok között nagyon sok szép, barátságos városka van. Érdemes megnézni. Parkok, virágok, tisztaság rend. Az, hogy nincsenek sokszázéves műemlékek, az mondjuk egy kétszázötvenéves országnál mondjuk érthető, nem?
6: "
USA-nak most joga van embereket gyilkolni? Egy nagyrészt protestáns vallású országban ez lehetséges?" a. Egyenlőre nem öltek meg senkit. b.
Ezrek gyilkosait meg kell büntetni! És azokat is akik ezt meg akarják akadályozni.
7. Vietnám valóban az USA szégyene. Melyik országnak nincs ilyen?
8. Ha csak ezt a topicot végigolvasod, kiderül a korábbiakból, hogy egyébként egyáltalán nem a szívem csücske az Amerikai Egyesült Államok. De most igen is a tesvéreim a barátaim, az
embertársaim.