DAttis Creative Commons License 2001.09.17 0 0 3965
Jó napot !

Szerintem sokaknak nem fog tetszeni a véleményem Amerikáról (USA-ról), de ez van.

Hogy mit jelent nekem Amerika az Egyesült Államok? Közel 250 millió flegma beképzelt ember hazája. (Flegmán állnak hozzá mindenhez, még az angolt is úgy beszélik) Főleg itt az amerikai amerikaira gondolok, akiknek fingjuk nincs például Ausztriától keltre mi van, nekik odáig tart Európa. Tisztelet a kivételnek
Meg voltak győződve, náluk ilyen terrortámadás sose fog bekövetkezni, csinálta Hollywood a csim-bumm filmeket (lásd Die Hard trilógia, amit ugyan én is néztem, de csak Bruce Willis miatt), ahol a főhős egymaga lenyomta a terroristákat stb, és persze a Die Hard-on kívül számtalan hasonló film készült.

No és ők beszélnek demokráciáról, amikor kezdetekben az indián őslakosokat legyilkolták, azon klívül, hogy a II. világháborúban segítettek fellépni a nácik ellen, mi jót tettek?
Ledobták az atombombát (2szer is) ahol több mint 200 ezer ártatlan ember halt meg. Ez nem volt brutális támadás?
Napalmmal bombázták Vietnamot, és sorolhatnám hol lépett fel az USA eléggé brutálisan a demokrácia védelmében címszóval.
USA-nak most joga van embereket gyilkolni? Egy nagyrészt protestáns vallású országban ez lehetséges?
Egy ilyen ország a Világ vezető hatalma, ahol a 13 éves kölyök lelőheti osztálytársát, ahol mindenkinek joga van fegyvert tartani, ez nevetséges.

Az USA könnyen dumál, meg fejlődik amikor területét nem érte háború, ellentétben Európával amit 2szer is porig romboltak a Világháborúkban.

És azt is mondjuk meg őszintén a 200 év alatt nem sokat tett hozzá a Világ kultúrájához a rock n' roll-on kívül. A Mc Donald's és Burger King "kultúra" nem igazán mondható fényesnek és csodálatosnak. Sajnos Magyarországon ez virágzik.
Hol van az Államokban olyan csodaszép város mint mondjuk Párizs, Róma, Bécs, Prága? Sehol...

Hirtelenjében ennyit