majom_ Creative Commons License 2001.09.17 0 0 3955
Mi nekem amerika? Félreértés ne essék, szörnyű a sok ezer ember halála. De ugyanakkor a sok ezer ember halálát követő földrengésszerű felzúdulás és óriási figyelem kissé elgondolkodtat. Külső szemlélő számára igen furcsa lehet, hogy kedd óta az egész médiát uralja ez a szörnyűség miközben az egy nap alatt életüket vesztő emberek a világ más részein gyakorlatilag senkit sem érdekelnek. Nem szeretnék konkrét bizonyítékok híján vádaskodni. Lehet hogy kamaszos fantáziálgatás csupán, de nekem meggyőződésem, hogy a nagy amerika az üzlet, a pénz, a még nagyobb gazdagság reményében eddig jóval, de jóval több áldozatot hozott a mi kis világunknak mint ez a keddi szörnyűség. Karitatív útonl, emberszeretetből hegyeket lehet megmozdítani, viszont amikor valaki vagy valakik egy bizonyos szinten túl mennek a segítségnyújtásban akkor az már bűzlik. Egy szó mint száz, a drága jó amerika sok helyütt járt már a világban az ír, zsidó, afrikából behurcolt rabszolga leszármazott, lengyel stb. "hazafiaival". Sok halált osztott az ártatlanok védelmében, és sok pénzt keresett. Vietnám, Jugoszlávia, hogy egy klasszikus és egy újkeletű esetet említsek.
Lehet hogy nincs igazam, lehet hogy amerika valóban az emberi nagyság, a béke, a szeretet és miegymás megtestesült formája, de könyörgöm, a budapesti iskolák hányszor egy perces néma csendet rendeltek el a Délvidéken elesettekért? Hisz köztük magyarok is vannak! Afrikában egy nap leforgása alatt 38000 csecsemő hal meg. Értük mikor kellett vigyázba állnunk? Én tudom milyen rossz egy hozzátartozót elveszíteni, mert velem is megesett már, így együtt érzek a amerikai szeretteiket elvesztett családokkal. De egy kissé nyakatekert ez a világ...
Mikor gondolkozott el közületek bárki is azon, hogy azok a bizonyos arabok vajh miért is tesznek ilyen szörnyűségeket? Talán mert Hitler jugend szerű kiképzőtáborokban erre nevelik őket? Vagy talán az elkeseredettség vezérli őket?
ennyi röviden ami nekem Amerika.
tessék, lehet anyázni meg mailbomokat küldözgetni.