SUKOSDG: Azon kijelentésemet valóban revideálnom kell, hogy a SWATCH csak műanyag órát gyárt, hisz magam is láttam nem egy masszív, fémtokos, mechanikus szerkezetű, sőt: szkelett mechanikus automata órát tőlük. De ezek nem is voltak szignifikánsan olcsóbbak, mint az általad felsorolt egyéb márkák hasonló szerkezetű órái. És azért a SWATCH termelésének elsöprő és meghatározó hányadát az olcsó műanyag órák jelentik, 10 órából legalább 8 ilyen. A Tourbillonjukat pedig műszakilag nem hiszem, hogy nagyon lehetne bántani, az feltehetően teljesen OK. CSAK NE LENNE OLYAN RONDA MAGA AZ ÓRA! Nekünk ez vele a bajunk. Lehet, hogy egy Perrelet Rectangle, vagy pláne egy Gold Eclipse nem tourbillon, de a kettős rotor is komoly műszaki érdekesség, és amúgy biztos vagyok benne, hogy a SWATCH Tourbillonja (helyesebben carousselje) is valamely ETA katalóguszerkezetre épít. Ugyanakkor a kettő egymás mellett úgy néz ki, hogy megesküdnék, hogy a SWATCH a huszadába sem került a PERRELETNEK (azóta láttam jó képet is a SWATCHról, de csak tovább rontotta a kedélyemet). De gondolom, Hayek nem is akar házon belül konkurrálni a Breguet-tel, a Blancpainnal, de még az Omegával sem.
Peter Fonda meg láthatóan a nagyon mutatós órákat szereti, van rá pénze, és hogy a tokon belül mi történik, az nem érdekli, de nem is igen lenne képes megérteni. Egy átlag amerikai színész két kétjegyű szám összeadásával már aligha boldogul, ha medig megkérdeznéd tőle Newton törvényeit, feltehetően azonnal hívná az ügyvédjét.
ORAGYUJTEMENY