Az utobbi napokban sok ismert svéd és már magyarországi politikus is figyelmeztet arra hogy nagyon veszélyes azokkal a mondatokka játszani hogy ez két civilizácio háboruja.Ez nem igy van.Szerintem sem.
Svédországban van 400000 muszlim aki elhatárolta magát ettöl a terorakciotol.Az imajaik hodzsaik mind mind elhatárolták magukat ettöl.Ez nem két civilizácio összetüzése ez egy militáns réteg összetüzése az USA-val.Črdekek ütköznek talán?
Nem üzent a muszlim világ háborut az USA-nak .Ha jol tudom.
A másik amit jomagam is már leirtam.Társadalmi egyenlötlenségek szülik a terorizmust.Az pedig nem szünik meg attol ha lebombázzák Afganisztánt.Csak tovább méjül.Az okok maradnak.
Nem kell azt sem elfeledni hogy ma az USa pénzén vett fegyverekkel ölik a palesztinokat Iraki gyerekek százezrei halnak meg az ENSz de valojában az USA által Irakra ráeröszakolt szankcioktol.Hogy az USa a közel keleten cserélte szövetségeseit mint cigány a lovát?!
Tehát ez mind hozzájárul ahoz hogy egy fiatal magára köt tiz kilo dinamitot és allah -hoz akar jutni a menyországban.Valaki ezt terrornak valaki szabadságharcnak hivja.
Ha bombák helyett gyogyszert gyermekágyat korházágyat uj lakásokat visznek Afganisztánba azok lehet hogy kiadják Ladint.Igy nem adják ki.Mert ö adja a milliárdokat nekik.