A legmesszebbemnőkig le vagyok nyűgözve a csapat eddigi teljesítményétől!
A statisztika alapján a válogatott teljesítménye emlékeztet a MiZo-PVSK-éra: úgy vezetjük a csoportot, hogy csak a pofozógép görögök dobtak nálunk
kevesebb pontot. Arra számítok, hogy holnapra már a legkevesebb kapott pont is a mi nevünk mellett fog állni, hiszen a most legkevesebb kapott ponttal álló oroszok eddig épp a két legkevesebb pontot termelő csapattal játszottak. Sőt, a második legkevesebb kapott pont a másik csoporttal összehasonlítva is igaz!
Holnap, pontosabban ma délután csehek valóban sokkal inkább az életükért kell, hogy küzdjenek, mint mi, de azért remélem, sikerülni fog legyőzni őket. A litván meccs után az edző és a legeredményesebb cseh, Jarchovska is azt mondták, hogy nem voltak elég agresszívek sem támadásban, sem védekezésben, tehát most sem várható kosáreső, viszont szikrázó csata annál inkább.
Remélem, hogy az egyenes kiesésre - ahol bízom benne, hogy nem a franciákkal játszunk elsőként - marad még energia. Hiszen senki sem képes nyolc meccsen csúcsformát hozni, de azon a hármon igazán azt kellene.
Más. Nem tudom, a tisztelt kollégáknak mennyire tűnik fel a spanyolok száguldása a surranópályán a másik csoportban. És nem is könnyű ellenfelekkel szemben, hiszen az eddigi mindkét áldozatuk Európa-bajnok. Mindezt úgy, hogy a nemzetközi kupákban az utóbbi években alig lehetett róluk hallani, a legutóbbi EuroLiga-döntőben érintett egyetlen spanyol játékos, Ana Belen Alvaro Bascunana pedig nincs a keretben. Szerintem még okozhatnak meglepetést, éppen a viszonylagos ismeretlenségük miatt.
Megint más: Nem ellenőriztem alaposan (az EB-honlap pedig finoman szólva foghíjas statisztikai szempontból), de úgy tűnik, hogy a torna gólkirálynője eddig Tuvics 39 ponttal! No és a négyes posztra a PVSK-ba korábban kinézett Radunovics és Jokovics is bizonyítanak, kár, hogy nem jött össze egyik sem, úgy értem, Nikolics mellé/mögé.
Még más: Gyanítom, hogy a "Ki nyeri az EB-t?" szavazás az EB honlapján komolytalanságba fulladt, mindenesetre most egymás mellett fej-fej mellett, a többiektől toronymagasan elhúzva áll Litvánia és Magyarország, a közelmúltban még a franciák vezettek, és mi a másodikak voltunk úgy, hogy a többieket leginkább a "futottak még" kategóriába lehetett sorolni.
Még egy adalék a franciákhoz: A spanyol-ukrán meccs után a sajtótájékoztatón kinevették az ukrán játékost, aki azt találta mondani, hogy "remélem, holnap legyőzzük a franciákat".
Hajrá magyarok!!!