Szia Rainman és B Bácsi!
Aztat nem tudom, hogy a Bitware tudja-e a megkülönböztetett csengetést kezelni (distinctive ring), de ha igen, akkor ez pl. az egyik legjobb megoldás akkor, ha nem akar valaki analóg portokhoz csak 1-1 számot rendelni (mint ahogy Bb írta, a modem utánra vannak felfűzve az analóg telefonok - és nem mindenki szeretni átalakítani a telefonbos "architektúráját"), mert akkor az 1. számot nem veszi figyelembe (normál csengetés) a 2. esetében üzenetrögzítőként funkcionál, míg a 3. szám esetében faxként jelentkezik bé.
Ehhez csak a hívószámok sorrenját kell megfelelően felvenni az adott (PC-s modembe/re menő analóg port esetében).
Itt szeretném megkérdezni a negyérdeműt: Másnál tapasztalható-é e hasonló jelenség?!
A Netmod Configuration Manager (ha jól emlékszem 1.45 kiadása) IS a következő jelenséget produkálja nálam: a 3 MSN-em a 2 POTS (a/b) portra úgy van kiosztva, hogy eggyel el van shift-elve a 2 POTS-nél az 1.-höz képet és a DTE 1 db száma is így van "kicsúsztatva" (Tehát POTS1: MSN1,MSN2,MSN3; POTS2: MSN2,MSN3,MSN1; DTE: MSN3).
Egészen egyszerűen azért, hogy a szám szerint kért részletezőn azonosítani lehessen, melyik berendezés kezdeményezte az adott hívást (ti. az 1. helytre írt MSN lesz a kimenő a netMod esetén, vagy pedig az 1. KITÖLTÖTT és érvényes szám lesz a kimenő, tehát ez lehet pl. a 3. helyen is, miközben az első 2 hely üres!)
Ezt a beállítást az nmSetup-pal végeztem el. Ehhez képest az NCM a következőt írja ki:
POTS1: MSN1, MSN2
POTS2: MSN2 (Sic!)
DTE: semmi!
És ezt a Fornax-osok nem akarták (akarják!) elhinni, annak ellenére, hogy az ablakokat lementettem kép file-ba és email-ben elküldtem nekik :-)))
Ha valamelyikötöknek van ideje és kedve, megnézhetné, nála mit eredményez a progi ilyen feltételek mellett!
Üdv és mindenkinek szép vénasszonyok nyarát!
Maus Róbert Péter
mikimaus