Szakértők, kérem segítsetek
1. NT1 2AB + V24 ISDN portjára egy GeriCom ISDN modemmel csatlakozom. Nagy előnye, hogy bármelyik helyiségből csatlakozhatok, nem vagyok a V24 kábel hosszához kötve. A problémám az, hogy így az NT-re ránézve nem derül ki, hogy az használatban van. Fiam megpróbál belépni a V.24 porton, nem megy, reseteli az NT-t és ezzel kilök engem. Van erre ennél kulturáltabb megoldás? Sajnos a resetelésre kénytelen volt rászokni, mert gyakran alaphelyzetben sem tudott belépni másképpen.
2. Újabban olyan hibajelenségeket tapasztalok, amilyet korábban nem. Különböző PC-k, NT-k és modemek esetén egyaránt jelentkezik. Forgalmazás közben egyet villan a képernyő, esetleg egy kékhalál képernyőt is kapok, de nemmindig. Ezután az ISDN telefonos kapcsolat továbbra is aktív (tehát gondolom, a számla pörög), viszont adat az nem folyik több egy bit se'.
3. Tárcsázás. Axelero-t hívok az 51201201-en, Gericom ISDN modemmel. Normális esetben a "Dialing" üzenet után töredék-másodpercen belül elkezdődik a hálózatra belépés. Néha viszont ott ragad a "Dialing" üzenetnél, és csak egészen hosszú idő után szól, hogy ki vagyok lökve. Ha egy-két másodperc várakozás után lelövöm és újta tárcsázok, első vagy n-edik próbálkozásra összejön. Olyannak látszik, mintha a Matávnet/Axelero vonal foglalt lenne, és ezt a modemem nem tudná észrevenni, lekezelni. Analóg modemnél hallottam, ha foglalt. Itt mit kellene csinálnom, hogy a belépés ne legyen egy hazárdjáték?