LAJKA
2001.09.04
|
|
0 0
26
|
Kiran!
Te írtad, nem?:
A dolog LÉNYEGE nem az, hogy Lajkával mi történt, vagy Bodrival mi történt, hanem az kísérlet EREDMÉNYE, ami részben technikai, részben biológiai.
Mindezt egy olyan topicban, amelynek az a témája, hogy mi lett Lajka sorsa.
Ez a mondat egy platformra helyezkedik azokkal, akik szívtelenül állatokat ölnek meg a "haladás" vagy a saját érdekükben. Ha más az igazi véleményed, akkor miért írtad ezt? És akkor jó itt a jó alkalom arra, hogy kijavítsd, írd meg röviden.
Az állatok nem eldobható kísérleti eszközök. Ha az emberek közönyösen, valamilyen érzéktelen technokrata módon viszonyulnak ezekhez, akkor azok malmára hajtják a vizet, akik a jelelnlegi kegyetlen rendszert akarják fenntartani.
Egyébként én nem vagyok olyan, aki a "tudományban" valami félelmetes ellenséget lát. Fizikus vagyok, és kiskoromban elbűvőlten olvastam rengeteg scifit és ismeretterjesztő könyveket, azon ábrándoztam, hogyan kéne megtervezni egy mars-utazást, vagy expediciót más csillagokhoz. És nagyon ambivalens és elkeserítő érzés volt, amikor rá kellett jönnöm,hogy a hősiesnek és lelkesítőnek lefestett dolgok mögött milyen bűnök rejlenek. |
|