SUKOSDG: Azért ilyen durván ne személyeskedjünk, még ha nem is értünk mindenben egyet. Mindazonáltal hadd szögezzem le, hogy nekem egyetlen egy órám sem került így be az országba, mindegyiket idehaza vásároltam, kivétel nélkül. Sőt olyan - nagyon jó áron kínált - órákat sem vettem meg, amelyek tisztességes eredetében nem voltam biztos. Sajnos én már csak ilyen hülye vagyok...
A külföldi kereskedők meg valóban szintén fizetik a vámot - ha van, mert svájcból az EU-ba nincs vám, de felénk van! - meg az áfát is, csak éppen nem annyit. De igazándiból nem is tudom, hogy min vitatkozunk. Szerintem törvényszerű, hogy egy hatalmas forgalmú, és alacsonyabb %-os közterheket fizető nyugati kereskedő kicsit olcsóbban tudja adni a portékáját, de mindenképpen könnyebben ad árengedményt, mint egy hazai. Nem "Gyula király" védelmében mondtam amit mondtam, hiszen ugyanannyi "közöm" van hozzá, mint tehozzád, de ennek tükrében pl: a H.O.T. árai nagyjából rendben vanak. Tudom, hogy TE sokat utazhatsz nyugatra, mert a cég, ahol dolgozol munkaügyben kiküld oda (miközben még fizet is érte), és így módod van kedvezőbben vásárolni. Szerintem örülj neki, és ennyi. Én a saját cégemet irányítom, ki kell gazdálkodjam a rezsimet, az alkalmazottaim fizetését, a saját megélhetésemet, és ha éppen ki kell utaznom, hát végeredményben azt is én fizetem, így - úgy gondolom - jobban érzem, hogy mi mennyibe kerül, mint TE.
Ledorongoló hangnemben meg ne essünk egymásnak, nem hiszem, hogy előre vinne bármit is!:)