Akkor összefoglalom újra... Mi is nemég jöttünk vissza, és még mindig nem tudtam visszarázódni a hétköznapokba, annnyira jól éreztem magam.
Aki gyalog próbál nekivágni Narancspartnak, csak ajánlani tudom. Mi is úgy indultunk el, ám egy őrült ötlet nyomán stoppolni kezdtünk, és szinte azonnal fel is vettek, pedig többen voltunk. (A görögök nem ismerik a Narancspart elnevezést, ezért legjobb, ha a "sárga hídnál" kiteteted magad, és azután tényleg találó leírás a kuka+fa páros. Mindenki így emlegeti az útvonalat...)
Egyébként ettől kezdve sokszor stoppoltunk, utaztunk kamionban, rikkancs autójában, stb... A szomszédos Sykiába is így jutottunk el, amit szintén ajánlok megnézni, ha egy kicsit magyarmentes övezetet is szeretnél látni.
Nekem tetszett a disco (Macedonian Spirit Club), bár meglepődtem, amikor magyar számokat kezdtek el játszani. Azt hiszem, a hangulat nagyban függ a társaságtól, akik körülvesznek:-))
Forintot nem túl jól váltanak, inkább a márkát érdemesebb odakinn váltani, de azt sem utazási irodában, hanem bankban. (A bank Sartiban csak fél 2-ig van nyitva, bár más pénzváltók este 10-ig is. (Ft-ot inkább itthon)
Jól lehet haladni az úton, Macedóniában sem volt semmi probléma, azt leszámítva, hogy hazafelé 3 órát várakoztak a buszok a szerb-macedón határon (bár az egyik magyar buszról leugró néhány lökött magyar lány őrült táncba kezdett az olasz(?) autókban várakozó ismeretlen fiatalemberekkel, így ennek látványán jót szórakozva gyorsan elrepült a várakozási idő...)
Hát akkor egyelőre ennyit, hátha ez is elveszik...
További kérdésekre szívesen válaszolok...