Tecs Creative Commons License 2001.08.30 0 0 87
Te tényleg hiszel abban, hogy a Fidesz-kormány királyságra, netalántán alkotmányos monarchiára tör.

deValera,

nem erősséged a pontos interpretálás, ez már a másodállásos királyoknál is kiderült.

Véleményem eléggé sarkos önmagában, nem kell még hegyezned rajta. Tehát: nem abban hiszek, hogy a Fidesz-kormány jelenleg királyságra tör. Jelenleg ezzel öngólt rúgnának. Az a véleményem, hogy jelenleg ultrakonzervatív PR kampányt folytatnak a királyság jelképeit felhasználva.

Ha pár év múltán olyanná válik a közhangulat, hogy a választók vevőkké válnak egy protokolláris jellegű, Szent-István-i díszleteket felvonultató látszat-királyságra és megvan a szükséges parlamenti többségük, gondolkodás nélkül meglépik ezt a lépést. Tovább is van, mondjam még? Ha viszont újabb öt év múlva az ősmagyar regék hitvilágával lehet a választóknál népszerűséget szerezni, akkor nagymise helyett a tűz, a víz, a föld és az ég istenének fognak áldozni és Orbán lesz a főtáltos. És nehogy azt gondold, hogy a jobboldali eszmék iránti megvetésem késztet ilyen elítélő vélemény megformálására. Nem a jobboldaliság, hanem az értékrend nélküliség zavar a Fideszben. Antallékkal sem értettem egyet nagyon sok kérdésben, de mindvégig tudtam róluk, hogy ők hisznek abban, amit képviselnek és ezért kevésbé találtam őket irritálónak. Ez azért nagy különbség!

Előzmény: deValera (84)