Törölt nick
2001.08.29
|
|
0 0
2548
|
Ráadásul a nem hivatalosan behozott portékánál sokszor a garancia sem érvényesíthető
Nos, ez egy fájó pont. A magukra valamit is adó cégek (mondjuk pl. egy Seiko, de akár egy Casio is) világgaranciát ad a termékeire. Akik drága órát vesznek nem tipikusan a röghözkötött helybenülők köréből kerülnek ki, én is sokat fordulok elő a határainkon kívül. Nagyon zavar az, amikor egy világmárka hazai képviselője félreteszi a gyárban előnyomtatott világgarancia kötvényt, és egy saját, csak nála érvényesíthető, fénymásolt / stencilezett lapot ad a kezembe mint garanciajegy. Miért ne javíttathatnék én A országban vásárolt cuccot B országban, ha akkor éppen ott élek, pláne, ha kifejezetten a márka nemzetközi elismertsége és támogatottsága miatt választottam ahogy választottam.
Megértem én a gazdasági hátteret és a magyar kereskedő hátrányos helyzetét a német nagykereskedővel vagy az andorrai boltossal szemben, értem én, hogy valahogy védeni kellene őt, de az egész világra kiterjedő garancia megvonása / megtagadása szerintem a termék megcsonkításával egyenértékű. |
Előzmény: APT (2546)
|
|