Törölt nick Creative Commons License 2001.08.29 0 0 2547
Szervusz, egy kicsit hadd vitatkozzak a kíbic pozíciójából (nekem ugyanis egyetlen svájci órám sincs még).

Én pld. pont tegnap láttam egy Omega DeVille-re kísértetiesen hasonlító, de a CASIO nevet büszkén viselő példányt egy kolléga csuklóján. A kvarcszerkezetével valószínűleg megfelel az ilyen pótló elvárásoknak, míg nem is volt teljesen gagyi.

Ha az a Casio tényleg kisértetiesen hasonlított az Omega DeVille-re, akkor bizony teljesen gagyi. Tudomásom szerint ez a gagyi eredeti definíciója. Szeretem én a sárgarezet is, de nem akkor, ha aranynak próbálja mutatni magát.

Én is vettem egy Casio-t néhány hete (ismerőseim dobtak is egy hátast), no az nem gagyi. Eredeti, tömör fekete műanyag, digitális kijelzővel, mutatja a dátumot, időt, lehet benne úszni. Körülbelül húszévesnek saccolom a dizájnt, de ez egy új darab. Nem hasonlít semmi másra, csak egy régi, eredeti Casio-ra még a hétzenés korszak előttről. Kedvenc kvarcórám, az Aerospace árából százötvenet vehettem volna belőle. Pontos, tiszta, világos, logikus a kijelzője, kb. 7 év az élettartama elemcsere nélkül, és olyan jó érzés vele belefúrni magam a tenger sós homokjába.

-------

Másik nyári élményem egy hasonlóan méregdrága órával. Nagyon tetszetős, a számlapja egy fémből domborított világatlasz Air France logoval (meglepően szolid és ízléses), a másodperc mutató végén egy parányi repülőgép utazik körbe-körbe. Sokáig fiókban volt, mígnem egyszercsak kedvem támadt használni. A tok matt fém bevonatát két nap alatt leoldották a testnedveim :-(. Nem egy nagy anyagi veszteség, de bosszantó. Mármint hogy hogy kerülhetett egy ilyen hozzám, és ráadásul még tetszett is.

------

Topic on. Ahogy az árakat nézem, Aerospace-em már nem nagyon lesz, de már nem is vagyok benne biztos, hogy annyira vágyom rá. Rájöttem: zavar, hogy a vastag mutató részben eltakarja a digitális kijelzőt. Ez szerintem mindenképpen a funkcionalitás rovására megy. Pedig gondolkodtam az olcsóbb klónjain is (Tissot Titanium Seven, Certina DS Pro), de már alábbhagyott a lelkesedésem. Már nem vagyok biztos benne, hogy annyi komplikációt szeretnék egy órába. Ha stopperre, timerre van szükségem, arra sokkal jobb egy nagy kijelzős profi kézi stopper, a karóra meg csak mutassa az időt. Mondjuk ha nagyon sok pénzem lenne, akkor szívesen vennék egy teljesen mechanikus órát mindenféle komplikációkkal.

Az Oris Classic még mindig tetszik.

Előzmény: Törölt nick (2533)