CSerfa Creative Commons License 2001.08.29 0 0 38
Nekem egy nickem van, CSerfa.
Régebben Cserfa voltam, de valamiért hosszabb ideig nem tudtam Cserfaként fellépni, ezért lette CSerfa. Mióta CSerfa voltam, egyszer nem tudtam CSerfaként fellépni, ezért egyszer Cserfa lettem megint. De egyébként CSerfa a nickem.

Mit tagadjam, olykor indíttatást éreztem, hogy több nickem legyen. Mert akik több nick mögül szólogatnak, több lehetőségük van kiélni különböző hangulataikat. Meg előnyben vannak az egynickűekkel szemben (amire azért mégsem vágyom), hiszen ritkán használt nickjüket használják arra, hogy jól belerúgjanak a másikba arc, név nélkül, vagy egyéb olyasmi dolgot tegyenek, mit tisztességes ember nem vállal (így a maguk által többnyire eljátszott szerep sem). Hát megteszik ezt egy ritkán feltámasztott nickkel, hogy azt adják gyalázatra, míg a szokásos nick tiszta marad.

Nekem semmi bajom nem lenne az előbbi célból többnickűekkel, az nemhamis, inkább jelzi a többieknek, ki mire számíthat, így mintegy jelleme van a nickeknek, akkor is, ha egy személy különböző arcai. Utóbbi szvsz jellemtelen.
Előbbire jó példa Spender, meg alteregói, utóbbira nincs jó példa ...

CSerfa