HRM King Gyula I Creative Commons License 2001.08.28 0 0 2525
Sziasztok, lenne megint néhány észrevételem.

MPeter

Jogos a kritika, tényleg nem vagyunk már az egyedüli órásportál. Ennek megfelelően meg is változtattam a beköszöntő szöveget. Remélem, nem szívtad túlságosan mellre, hogy idáig eltartott, mire kijavítottam. Tetszik is az oldalatok, de azért két kritikai észrevételt nem tudok kihagyni.

Pro primo: úgy nézem (már ami az oldalatok strukturáját illeti), hogy nektek is tetszett a mi oldalunk, úgyhogy a szembeötlő hasonlóságot dícséretként éljük meg.

Pro secundo: szerintem a hírek esetében a semmit nem mondó, ámde (válogatás nélkül) fennen dícsőítő szólamokat kicsit halkabbra lehetne venni, helyette inkább valami szakmai rizsa mehetne a szövegbe.

oyster

Ha már nem, vagy csak részben vagy tisztában az óraforgató doboz feladatával, akkor megkérnélek szépen, hogy ne beszéld le leendő Ügyfeleinket az ilyen dobozok vásárlásáról.

Egyrészt műszaki jelentősége is van, mivel az órának jobbat tesz, ha jár, mintha áll.

Másrészt egy bonyolult óra (akár csak Valjoux 7751) esetében jól el lehet szórakozni a beállítással (pl. ha a dátumot véletlen túltekered, az egész évet át kell újra tekerni), nem beszélve a tényleg komplikált szerkezetekről, amit csak a szervizben lehet (pl. a fent említett túltekerés esetében) visszaállítani (lásd IWC Da Vinci). Így időt, utánajárást, idegeskedést és sok tenyérizzadást lehet megspórolni.

Harmadrészt elég jól is néz ki egy megfelelő minőségű doboz (pl. amiket mi árulunk) és benne az óra, ami nem elhanyagolható, ha legalábbis valaki szereti az óráját és nem csak egy közönséges használati cikket lát benne.

(Csendben jegyzem meg még, hogy lóbálni nem az órát kell ;-), azt sokkal célszerűbb egyszerűen felhúzni, akkor legalább rendesen el is indul majd).

aurorix

Visszatérnék a már egyszer heves vitát kiváltó kérésemre, hogy lehetőleg ne (az amúgy se svájci, vagy akár svájci, mindegy) a gagyi utánzatoknak csináljunk már ingyen reklámot. Főleg ne adjunk a témát kevéssé ismerő és emiatt érdeklődő embereknek ilyen "jó tanácsot", hogy úgyis úgy néz ki, mert NEM NÉZ KI UGYANÚGY!

A kidolgozási minőségben és a felhasznált anyagokban ég és föld a különbség (és akkor értéktartásról még nem is beszéltünk).

A japán kvarcóráknak is megvan a jelentőségük és szerepük, azt nem is szeretném csorbítani, de a tisztán üzleti megfontolásból gyártott gagyi utánzatok nem igényelnek reklámot (főleg ebben az igényes Ügyfelektől hemzsegő országban nem). Írj inkább a webkamerás vagy GPS-es japán órákról, az még engem is érdekelni fog.

Mi a véleményetek a swissmade.hu napi frissítéséről? Várom a kommentárokat akár ide akár az emil címemre.

Addig is mindenkinek jó szórakozást kívánok.

Halandó Nem-órás (de azért még) Mester

swissmade.hu