Helló!
A hozzászólásom első része sajnos nesze semmi, fogd meg jól. Garmin GPS III-am van, és volt egy csomó pontom felvéve a Börzsönyben, Csóványos, Nagyhideghegy, stb. A készülékben azonban egy idő után elromlott a líthium háttérelem, és a memória tartalma elveszett. (A gépet egyébként a NaviGate Kft. kiküldte Londonba a Garminhoz, ahonnan egy cserepéldányt küldtek vissza, ez néhány hónapja kifogástalanul működik.)
Ami a ceruzaelemeket illeti, ahol lehetséges én tölthető Energizer akkukat használok. Persze ez nem megoldás a természet lágy ölén.
A 2 Mach feletti sebességhez gratulálok, jelentkezhetnél a Magyar Légierőhöz vadászgépnek :-)))
Psion programok: nem tudom, ilyesmire vágysz-e, de én találtam egy nagyon ügyes útvonaltervező programot Psionra, Millenium Route Plannernek hívják és itt található:
http://www.palmtop.nl/
Magyarország sajnos nincs benne, de eredményesen használtam Ausztria, Svájc, Olaszország, Spanyolország, Portugália területén. Nagyon pontos a kis vidéki bekötőutakat illetően is. Összeköthető GPS-sel, és akkor a Psionon mutatja, hogy hol vagy. Én sajnos csak offline használtam, esetenként én szolgáltam opto-biológiai interfészként, mert nincs összekötő kábelem.
Üdv, Me.