Hazatértem Bulgáriából a GPS-em minden próbálkozása ellenére... :))
Az általatok küldött koordinátáknak elég nagy volt a szórása: Borovec 53 km, Rilai kolostor 16 km és a hegycsúcs 1,6 kilométerrel lett "mellélőve".
Azért 53 km sok, nem?
Felmerült bennem néhány kérdés is:
1./ Az egyik napi trackhez irreális távolság és sebesség adatokat kaptam. 3 óra alatt elég szép teljesítmény 1940 km gyalog, mindez 2 Mach feletti maximális sebességgel.
Látni lehetett a "csíkon", hogy néha nem kapott jelet. Ez lehet oka ilyen durva hibának? Máskor is volt árnyékban néhány percig, az nem zavart be.
2./ Az eTrex Summit hol mutatja külön-külön a barometrikus és a GPS magasságot? Mindkét kijelzőn mindig ugyanaz volt, pedig a barometrikusat pontosan bekalibráltam.
3./ A battery safe üzemmód arról szól, hogy ritkábban ment tracklog pontokat? Még kikapcsolt iránytűvel is több elemet fogyasztott, mint egy elektromos Zil százon :((
Végigolvastam a topicot elejétől kezdve, sok érdekes dolgot tudtam meg.
Ki is próbáltam ezt azt.
Az összekötés a MS AutoRoute-al sikerült, meg is mutatta, hogy hol vagyok Szentendrén. Sirály! Az viszont nagyon meglepődik, aki a program alapján akar Szentendrére jönni az M0-ás északi hídján :))!!
Letöltöttem az Oziexplorert, a Pilis túristatérképpel nagyon működik :)
Vannak valakinek kirándulós waypontjai? Börzsöny, Gerecse, Pilis, Vértes, Bakony, stb. Olyanokat naagyon szeretnék!
Ha Psion5-össel akarom a kütyüt összekötni, van valami program, amit érdemes letölteni? Nem akarok az alapján tájékozódni, csak a játék kedvéért.
A cím érdekelne.
Gábor