schgy Creative Commons License 2001.08.24 0 0 3498
Szia.
New Jersey és Middlesex.
A tipped alapján, amiért köszönetem egyébként, megkerestem a helyi Middlesex Health Departament-et, ahol az öthónapos gyereknek októberre tudtak volna dátumot adni (az idősebbnek akár holnapra is, de neki nem kell semmi oltás mostanában). Az állami meg a lakóhelyszerintinek adta meg a telefonszámát, tehát ugyanazt tudta ajánlani. Addig azért, remélem, a biztosítóval is zöld ágra lehet vergődni.
Az viszont tény, hogy mindenki először, ha esetleg nyelvismerettel is, de mindenképpen helyismeret nélkül érkezik más országba. Ezért emlegettem Ropotop újdonsült unokáját, akinek ilyen problémái biztosan nincsenek, de a másik oldalról is igaz az, hogy a 2000-es év az részben arról szólt, hogy egy Magyarországra költözött amerikai ismerősömet kellet menedzselnem, mert valahogy ő meg oda jött helyismeret (sőt nyelvismeret, bár eredetileg magyarok a szülei) nélkül. No meg a feleségem bevezetése Magyarország "rejtelmeibe", valamint a saját oroszországi helyismeretem hiánya 21 évvel ezelőttről szintén létező emlékeim (mondjuk, miután a 21 évből 17-et ott töltöttem, a végefelé nem voltak igazi gondok persze).
Amúgy sültgalambért igen szívesen fizetek :-)
schgy
Előzmény: halom (3494)