rugo-
2001.08.24
|
|
0 0
1216
|
Had "kotyogjak" bele egy kicsit én is - bár messze nem vagyok profi a témában, azonban egy kicsit küzdöttem a bittérképes rendszerekkel.
A beszkenelés OK, de aztán ott van még a "kalibrálás" kérdése is, ami azért nem olyan egyszerű és nyilvánvaló dolog...(Lásd térképi vetületek etc.)
Aztán probléma van a kicsi és nagy területek váltásával is (vagyis a zoom-olással), na meg a file méretekkel.
BMP-nél, ha igazából ki akarjuk használni a raszterkép részletgazdagságát és egy szemre is "szép" térképet akarunk kapni, akkor bazi file méretek jönnek ki, amiknek a kezelése azért nem semmi...(sebesség), ha meg megelégszünk 16 szinnel akkor elég csúnyácska dolog kerekedik ki belőle (Próbáltam)
A másik dolog a rendelkezésre álló térképek pontos(pontatlan)sága....
Ezt is próbáltam. Egy olyan térképet használtam ami kereskedelmi forgalomban kapható (tehát profik csinálták), GPS kompatibilisnek mondott (merthogy van rajta Lat/Lon grid). A tapasztalatom az, hogy a grid az marhga jó, a tartalom nem annyira... alapjaiban a fő utak úgy-ahogy pontosak, de aztán időnként megbolondul és 4-500 vagy akár kilométeres hibák is előjönnek...
(Én csak egy ilyen térképet próbáltam. Biztos vannak olyanok is amik jobbak, csak az a kérdés hol?)
Véleményem szerint a kettő házassága lenne az igazi (részletgazdag vektoros, vagy raszter háttér a vektoroshoz (?)) bár kétség kívül egy városon belüli navigálásra, vagy utvonaltervezésre/hez raszteres rendszer nemigen jöhet szóba.
üdv
rugo
|
|