Tommy Dest Roy Creative Commons License 2001.08.24 0 0 487
Siralysag van! :-)

Mar van vagy 3 hete, hogy nem olvastam semmit King-tol, es kezdtek komoly elvonasi tuneteim lenni, ezert ma delelott beszereztem 2 konyvet, a
Dreamcatcher (2001) es a Rodawork (1981) cimut, az utobbit meg a Richard Bachman korszakbol. Osszesen 8 rugot fizettem ertuk, ez igy hovegen nem volt tul esszeru lepes... :-)
Mindegy, de legelabb +vannak.

Meg nem kezdtem bele egyikbe sem, de mar az is sokat sejtet, hogy a Dreamcatcher egy Derry nevu kisvarosban jatszodik :-)) ugyhogy mar szinte elore latom az utalasokat a regebbi konyvek szereploire, bar azon sem lepodnek meg, ha egy-ket ST-szereplo is elokerulne, de minimum egy nagyon gonosz, ordogszeru figura, valami Flagg neven...

Azert azt nem birtam ki, hogy legalabb az utoszot el ne olvassam elore, ebben King leirja, hogy ezt a konyvet a balesete utan 6 es fel honapig irta, neha pokoli fajdalmak kozott, ezert ez neha a sztoriban is visszakoszon.
Igy fejezi be az utoszot (remelem, nem haragszotok meg, hogy leforditom nektek, aki nem akarja most elolvasni az PGDwn/PGUp):

"Egy utolso megjegyzes. Ez a konyv a vilag legjobb szovegszerkesztojevel, egy Waterman toltostollal irodott. Egy ilyen hosszu konyv elso piszkozatanak kezzel torteno megirasa olyan kapcsolatba hozott a nyelviseggel, amire mar evek ota nem volt pelda. Egy ejszaka aramkimaradas volt, es meg gyertyafeny mellett is irtam. Ez eleg ritka alkalom a huszonegyedik szazadban, de erdemes megizlelni.
Es azoknak, akik idaig eljutottak, koszonom, hogy elolvastak a tortenetemet."

Tom