csillag Creative Commons License 2001.08.24 0 0 1209
"Én ezzel a Csillaggal a multkoriban folytatott rövid vitára céloztam, ök akarnak egy meglevö optimalizálot megfejelni egy meglevö(?) terkepes programmal. "

Kedves Gyuri!
Tisztára olyan vagy, mint a politikusok :). Csak az hallod meg ami egyezik a koncepcióddal.
Azt írtam, van egy komplett útvonal tervező programunk, ami természetesen vektoros térképen (Win32 programmal) meg is jeleníti at útvonalat és a térképet. Illetve lehet hogy nem pontosan így fogalmaztam, de elfelejtettem, hogy te mindig a lehető legrosszabbat feltételezed a mások megoldásátról, ha valami nincs egyértelműen definiálva. (Mint a politikusok.)
A mi programunk térképét "mindössze" át kell transzformálni WGS84-be, egy kicsit pontosítani és hozzáfejleszteni a GPS route-ok letöltéséhez szükséges részt, valamint a notebookon való online helyzet kijelöléséhez szükséges részt.
A térkép minősége:
Jobb, (azt hiszem) mint az a térkép, amit Sui-ék kiindulási alapnak felhasználtak, az általuk kiadott 1.0 változatnál viszont rosszab. Nekünk is meg kell tenni a trak-ek alapján a javítást.
Viszont az útvonalkereső kívánalmai szerint került kialakításra, minden javítás egyúttal az útvonal terv hossz értékeit is javítja, mert természetesen nem mátrixba bedrótozott távolság adatbázist használ, mint ahogy Vgyuri (kissé lekezelő rosszindulattal) feltételezte.

"Az útvonaloptimalizálóhoz viszont a csomópontokra kellene rendezni. Ezért kellene egy harmadik kereszreferencia táblázat, amelyik megmondja, hogy melyik csomópont melyik görbe része (ez az útkilistázás igénye miatt általában megvan) és azon belül hol van, ami viszont eddig senkit sem érdekelt. Ez az, amire azt mondtam, hogy nem lehetetlen, csak sokat kell miatta dolgozni. (Vgyuri)"
Nekünk ez nem jeletett nagy nehézséget, annál inkább a javításhoz szükséges trackek beszerzése. Sui-tól kaptam egyet próbaként, azt nagyon köszönöm. Ha valakinek lenne felajánlható és elküldené, örömmel venném. Cserébe azt tudom mondani, hogy a program jelenleg is és a jövőben is a megfizethető kategóriába fog esni. (Egyéb kedvezmények is elképzelhetőek.)

csillag

Előzmény: Vgyuri (1207)