Vgyuri Creative Commons License 2001.08.23 0 0 1207
P.Isti:

Eddig én is csak tüzoltóautót láttam belülröl, tüzoltót nem. Ami a GPS beszerzést illeti, nem érted te (én sem) ezt a pénzügyi rendszert. A munkabér nem ugyanabból a zsebböl megy, mint az eszközbeszerzés. Utobbira, ha karja a fönökség, akkor gyakrabban van pénz, mint az elöbbire. Amugy ha belegondolsz, egy egyszerübb GPS egyszeri beruházással kb. annyiba kerül, mint 1-2 tüzolto 1 havi vitatott veszélyességi pótlékja. Debrecenben van kb. 5 vonulos kocsi, amibe GPS kell, viszont van kb. 120 tüzolto. A GPS beszerzés lenne az egyszerübb.

Ami a notebookot illeti, a kocsiban azért nincs olyan nagyon meleg, mint ahol az ember áll a sugárcsövel. Szerintem a notebook is kibirja, legfeljebb meghülyül egy kicsit. De nem a tüz mellett kell müködnie, hanem amig odamennek. Meg nemcsak tüz van, hanem egyéb menteni valo, egy muszaki mentesnel talan meg fontosabb lenne tudni, hol megy az ut alatt/melett a földgázvezeték. stb.

Miért ne mennének ki minden tanyához felvenni a koordinátát? Nem az a lényeg, hogy egy ketyerében hány pontot tudnak eltárolni, hanem az, hogy ezt akárhol el lehet tárolni, és szükség esetén elo lehet keresni, amit pl. az általad említett központban bárki megtehet.

Tudod, hogy hány tanya van? Azt, hogy a GPS-ben kell tárolni a pontokat, azt én is csak abszurd lehetőségnek vetettem fel, mert te mondtad ha jól értettem, hogy elég a GPS is. Én amúgyis PC párti vagyok, szemben BadGe-val, és asztali PC-ik azért még a tüzoltóságoknak is vannak.

Az útvonaloptimalizáló egyébként (jó esetben) vehetné az adatokat a már meglévo vektoros térképrol, nem lenne szükség újabb adatbázis összeállítására. Számomra ez nem annyira _illuzórikus_.

Én ezzel a Csillaggal a multkoriban folytatott rövid vitára céloztam, ök akarnak egy meglevö optimalizálot megfejelni egy meglevö(?) terkepes programmal. Az a baj, hogy a két adatbázis szervezési igényei eltérőek. Én vektoros térképet még csak messziről láttam, vektorgrafikus betüképet viszont mint nyomdatechnológus belülröl is. Majd BadGe kijavit, ha rosszat mondok, de én ugy sejtem, végletekig kihegyezve, hogy a térképrajzoló programnak az a jó, hogy pl. az M1-es út egy görbével van leírva, mert kevesebb helyet foglal el, mintha városonként-kereszteződésenként fel lenne darabolva. Az útvonaloptimalizálóhoz viszont a csomópontokra kellene rendezni. Ezért kellene egy harmadik kereszreferencia táblázat, amelyik megmondja, hogy melyik csomópont melyik görbe része (ez az útkilistázás igénye miatt általában megvan) és azon belül hol van, ami viszont eddig senkit sem érdekelt. Ez az, amire azt mondtam, hogy nem lehetetlen, csak sokat kell miatta dolgozni.

Előzmény: P.ISTI (1203)