Sziasztok,
ezek valóban kerek számok, mert az általad (TamiBT) említett mennyiség 60-as számrendszerben, 28, ami 28 percet jelent. Erre írtam azt, hogy a koordináták fok/percre kerekítettek, néhány esettől eltekintve. Vannak pontosabbak is.
Koordináták jöhetnek, ha egyszer kinövi magát, akkor akár lehet egy klasz kis waypoint exchange is belőle. Esetleg valahogy megoldom a teljes route feltöltést is, ami mondanom sem kell, hogy elég sok szempontból hasznos lenne, de ez azért kemény dió.
Térkép: non plus ultra, már régóta tervezem, hogy az AeroMap adatbázis elérhető lesz web-en keresztül. Sajnos/szerencsére elég sok ilyen térkép szerver született az utóbbi időben, ha az AeroMap WEB beindul, az "különleges" tulajdonságként földrajzilag _pontos_ is lesz. :)
Típusokból néhány:
PPL - Populated Place
PPLX - ua. csak nagyobb
ADMD - Administrative Domain
RSTN - Railway Station
RSTP - Railway Stop
HLL - Hill
HLLS - Hills
AREA - terület
STM - Stream (patak, folyó)
CNL - Canal (csatorna)
LK - Lake (tó)
Az adatbázis nem ellenőrzött, a NIMA (National Imagery and Mapping Agency) tartja karban, kb 1 hónapos frissítéssel, szeritem elsősorban kisebb helyek megtalálására alkalmas, a nagyobbak meg hellyel közzel közismertek. De ahogy tudom igyekszem konzisztensen tartani.
Ge.