Kedves Mr Spock!
(talalo nick!)
En is pontrol pontra valaszolok, mert asszem igy jo egy igazi vita:
"De vitatkozzunk. A baci teljesen onalloan eletkepes. Ami pedig a taplalkozast, novekedest illeti, semmit nem jelent, hiszen minden eloleny,
noveny, allat kepes erre, sot meg a hajad is."
En hajlando vagyok elfogadni, hogy szerinted a baci fejlettebb organizmus mint a megtermekenyult petesejt, de kerlek fogadd el, hogy a megtermekenyult petesejt "elo" mivolta nem kerdojelezheto meg. Vagy szerinted igen?
"Azt sem TUDJUK, hogy egy csirkenek van-e ontudata, megis megoljuk es megesszuk."
Azt ugye azert tudjuk, hogy a csirke nem ember? :-)
"Azt tudjuk, hogy egy menekulo bunozonek van, megis lelojuk habozas nelkul."
Huh, ez ugye azert nem igy van. A menekulo zsebtolvajt ugye azert nem lojuk le??? Szerintem nagyon is tiszteljuk az emberi eletet itt europaban! (...egyesek szerint tulsagosan. Szerintem nem lehet elegge...)
"Vagy ha onvedelembol megolsz valakit..."
Nezd ez ugyanaz a kerdes mint az elobb:
"Tehat egy sorba rakod egy artatlan ember lemeszarlasat az onvedelemmel? "
Azt feleled nem, de de aztan a vegen megis!!! Olvasd el amit irtal, nagyon viccesnek talalnam, ha nem lenne olyan tragikus ize... "Az mas? Nem mas."
"A vakbeled minden sejtje IS. Ja hogy abbol nem fog egy csecsemo kinoni? Na dehat nem ez a kerdes, csak maga a teny, hogy "az tartalmazza a genallomanyt". Arrol nem is beszelve, hogy a legujabb tudomanyos kiserletek szerint meg a vakbeled genallomanyabol is lehet
egy embert csinalni (klonozas). "
Egy ujabb csusztatas! Termeszetes, hogy az a kerdes, hogy ki fog e noni belole egy csecsemo! Hiszen az ondo sejtrol es a meg- illetve meg nem- termekenyitett petesejtrol beszeltunk. Kerlek, ahogyan Te kersz, keruljuk vitankban az ovon aluli uteseket, es az ehhez hasonlo csusztatasokat. Ugye egyertelmu volt szamodra, hogy az uzenetem igy hangzott: A megtermekenyitett petesejt onmagaban hordozza egy ember genetikai allomanyat es termeszetes korulmenyek kozott, mar "csak" le kell futnia a benne levo programnak ahhoz, hogy csecsemo legyen belole. (novekedes)
"Legyszives, ha velem vitatkozol, probaljal a logika talajan maradni, nincs szukseg az ovon aluli kifejezesekre. Ha valakinek, nekem modom
lenne meg csinalni is abortuszt, de nem csinalok, ugyhogy en nem "nyirok ki" senkit. Csak beszelgetunk. "
Tokeletesen igazad van! Tartani fogom magam ehhez! (szivembol orulok a dontesednek!)
"Minden nap az elolenyek millioi vannak megolve, etel gyanant, azzal a felkialtassal, hogy biztosak vagyunk abban, hogy nem tudatos gondolkodo lenyek. Elmeleti szinten a bizonyossag szintje egy millimeterrel nem tobb vagy kevesebb."
Abban azert ugye biztosak vagyunk, hogy a megolt lenyek NEM EMBEREK!
"Egyszeruen nem tudjuk. "
Es ezert az allitasom tovabbra is all. Ha nem tudjuk, hogy a megtermekenyult petesejt, vagy embrio, emberi elet-e vagy sem, akkor nem olhetjuk meg, mert esetleg gyilkosokka leszunk...
Shalom!
Rez