Ulrika!
Szerintem jobban jársz a PC-vel, ha nagyon beleástad magad a 3DSMax-ba. Van pár ismerôsöm, aki szintén ebbe nyomul, ôk azt mondták: más platform biztos van 3D-re, de hogy az jobb is, az nem biztos. Pedig néztek ôk anno. Silicon-t is, de nem volt annyira meggyôzô, mint az noname PC, tekintve az ár/teljesítmény viszonyt.
A másik, hogy mivel ôk évek óta Maxolnak, nem lenne könnyű átállni egy másik programra. És ez a te eseteben is így lehet, mivel nem létezik a Max Mac-re. Ez van. Valszeg. a legjobb, amit tehetsz, hogy maradsz az NT-nél, ha az bevált (ôk is azt használták), és tuningolod a vasat alatta, hogy gyorsabb legyen a render. A Maya meg még odébb van, mintahogy az OS X sem 100%-osan kiforrott dolog, ráadásul ha lesz is, biztos nem lesz olcsó, és **alternatív forrásból** sem lesz könnyű beszerezni, valószínüleg. Ráadásul PC-s vasat itthon olcsóbbér tudsz gyorsítani, mint Mac-et. Ez sajna így van.
PhotoShopra ajánlatos, 3D-re szerintem egyelôre nem. Pedig a MacOS-nek kifinomultabb a GUI-ja, mint Winn-ek, szerintem.
Üdv.
___
MN