Satya: "Ha ebből indulok ki, akkor nincs nem kívánt terhesség"
Akkor inkább ne indulj ki ebből. Ugyanis van nem kívánt terhesség. Példul én eggyel már találkoztam.
Igen fennkölten fogalmazol. Nem nagyon sikerült felfedeznem a mondatrészeid közötti logikai kapcsolatot. Ha egy kicsit konkrétabb lennél, könnyebben megérteném, hogy miről írsz - és esetleg te is ;-)
Satya 2: "nem pusztán az édesanya magánügye, mi történik azzal a gyermekkel, hanem a két házastárs közös ügye"
Igazad van, közös ügy. Ha a t. férfi kolléga nem ért egyet az abortusszal, asszem jogosan magáénak követelheti a magzatot. Csak nem tudom mit csinál vele. Ki fogja a gyereket kihordani? Mer ügye a kollégának a magzathoz még csak köze van, de az illető perszóna testéhez már - sajnos ;-) - nem. A helyi papnak, a képmutató parlamenti kéviselőnek és a bírónak sincs köze. Nekem sincs :-(
Satya 3: "Mai ismereteink szerint egyetlen olyan pont van a születendő gyermek életében, amikor egyértelmű határhoz köthető emberré levése. Ez pedig a fogantatás pillanata."
Szerintem van még néhány egyértelmű határ a fogamzás előtt is és utána is. Konkrétan példul amikor megszületik. Vagy amikor elkezd gondolkodni. Ezt a kérdést Piszkos Fred már volt oly bátor többször felvetni, de sajnos, sajnos valahogy senki sem indokolta, hogy ez utóbbi mér nem lehet kezdete az *emberi* létnek. Az agyműködés kb. 3 hónapos korban indul meg, amitől még önmagában nem lesz értelmes lény a magzat, de anélkül biztosan nem az. Tehát én 3 hónapos kora előtt nem tekintem embernek. Normál esetekre véletlenül pont ebben az időpontban húzták meg a határt az abortuszra.