micimacho Creative Commons License 2001.08.16 0 0 1170
Kedves Vgyuri.

Isten ments, hogy meg akartalak volna sérteni. Sőt, nagyon hálás vaygok, hogy annyi mindent a nyakamba öntöttél információként. Tudod, a szegény tudatlan machók, csak a mézesbödön rejtelmeit ismerik... Fikázni meg pláne nem szeretek.

Azt meg végképp nem tudtam, hogy részese-fejlesztője-érdekelte vagy a proginak. Én csak kicsit elszörnyedtem, hogy DOS modban kell gépet használni.
De! Ha kicsit meg tudnál győzni, hogy miért jó, ha 15eért megveszem, akkor lehet, hogy lenne egy hálás vevőd. (Jó, a meggyőzést úgy értem, hogy akár magánban tájékoztat6nál arról, hogy milyen országok milyen térképe van meg, hogy tudom mondjuk w98 módban használni -amit leírtál elég ködös, pedig ezen a területen nem vagyok szerintem olyan lámer- esetleg megbeszélhetnénk 1 találkozót, amikoris meg is nézhetném, hogy az én készülékemmel mit tudok belőle használni. Nekem a mozgó térkép tuti nem kell, de a tervezés igen. Szóval?)

Azért természetesen még az ilyen tudatlan négylábú mézesbödönök is tudják, hogy mi a feladata az útvonaltervező CDnek. De azért a 2e-ért jól használható vándorlások alkalmával. "Csak" az kéne, hogy az alapján a routot ne kézzel kelljen beprüntyögni az emapba.

Badge: ez neked is hasznos info lehet:
Szóval az, hogy egy route ebben a tipusban 50 pontból állhat szerintem nem baj, mert elég a bonyolult részeknél jól kijelölni. A lazább helyeken ritkábban is lehet jelölni. Az 50 ponttal egy 2-300km szakasz elég jól leírható. Ráadásul 50*50 pontot tudok eltárolni.
Szóval a GUI minőségén nagyban múlik, hogy mennyire lesz ez jó.

Badge:
Utálom az 1000 menüs felületeket. Mindíg is nagygépen dolgoztam. Tudok gépelni is, igy inkább szeretem a rövid parancsokat. (monnyuk ne legyen sokgombos) Meg aztán ha tudja a funkciókat, akkor minek a többi menü. Nem szoktam átszinezni, átméretezni átbetütipusozni az alkalmazásokat. Ez uri huncutság, sok időt vesz igénybe, és teljesen felesleges. Ha annyira szar valami, hoyg csak így emészthető, akkor nem is kell.
Letisztult egyszerű, kézreálló lehetőleg G UI sokkal jobb.

Csillag.
Miért waypontokban adja át? Miért nem routeban? A fejlesztésnél szerintem érdemes figyelembe venni, hogy nem kell automatiusan összeállítani a route pontokat. Ezt a user megteszi szerintem szívesen, a bonyolult részeket pontosabban, az egyértélműeket elnagyoltan. Ahogy azt a készüléken is teszi az ember. Nem érdemes mesterséges intelligenciát ráerőltetni a userre ott, ahol a legbutább user is jobban oldja meg a feladatot a természetes intelligenciájával.
Azt azonban jól kell támogatni, hogy a nagyítások kicsinyítések a kijelölés közben praktikusan állíthatóak legyenek, lehetőleg menucsesztetés nélkül. (Mondjuk nagyítás kicsinyítés billentyűről -lehetőleg nem 3-4-5 gomb egyszeri nyomásával-, pontjelölés egérrel.) Ilyen apró trükkökkel igen jól használható szoftvert lehetne készíteni. Nosza. Mikor lehet látni belőle valamit?

Üdv.
mm.