Vgyuri Creative Commons License 2001.08.16 0 0 1160
BadGe:

Én a ne figyelj ide megjegyzést viccnek szántam, mert nincs min versenyezni. A munkarepülésekhez, turistaskodashoz, környezetvedelemhez olyan részletek kellenek a terkepen, amit egy vektoros progi meg egy PC eroforrasaival sem tud majd egyhamar produkalni, nemhogy egy palmtop vagy pláne GPS-evel. A COMPUMAP-nak van szépszámú saját kategóriájú konkurrense (Fugawi, Oziexplorer), amik bizonyos dolgukban többet, bizonyosokban kevesebbet tudnak. Ettől meg nem tehetem freeware-ré, pedig ezzel megszünne a másolásvédelemmel kapcsolatos operációs rendszer probléma. De a COMPUMAP erőssége itt az észak-balkánon a sokféle kész térkép, azokat viszont licenciális okok (mert én erre lehetőség szerint kényes vagyok)miatt nem tehetem közprédává. Micimachonak csak azért ajánlottam az AM-pal jó utat, mert a problematikát Szlovákia és Erdély példáján még az ő laikos szintjén is meg lehet érteni.

Micimacho:

Úgy látszik, nem olvastad el a topic régebbi időben erről folytatott vitáit, mert különben nem beszélnél hülyeségeket, és nem hasonlítanád össze az európai autoterkep CD arat a COMPUMAP-eval. A 2000 forintos CD-n nem térképek vannak, hanem útvonalvázlatok (a célterület fejlettségétől függő korrektséggel). Erről nem tudsz koordinátát levenni, de még a domborzatot sem látod, sőt az irányszög is pontatlan.

A COMPUMAP-hoz hasonló programok csak harmadsorban atlaszok, és ebben a COMPUMAP élen jár, mert az árában sok kész térkép van, szemben a hellyel-közzel többet tudó és jóval többe (30-40 ezer) kerülő konkurens Fugawival és OziExplorerrel, amik csak lehetőséget nyújtanak a többféle térképre és azokat sem tudják (ha jól tudom) mozgás közben párhuzamosan mutatni. (Kézzel kell kiválasztani egy aktuális térképet.)Ezeknek a programoknak az elsődleges funkciója a mozgótérkép, a második a koordinátaátadást is biztosító preciz útvonaltervezés.

Mielőtt a nemecsek minősítést kiosztod egy neked jó szándékkal ajánlott, és a céljaidnak egyébként megfelelő megoldásra, előbb ismert meg, amit fikázni akard és nem a más fikázását használd kútfőnek.

Előzmény: BadGe (1158)