Badge.
Szóval nem győzködni szeretnélek, de az alábbiakat talán érdemes végiggondolni.
Bocs, ha kicsit hosszú leszek.
1. Mire használja az átlag halandó a készüléket?
Asszem magamat nevezhetem lelkes amatőr átlagnak. Szívesen elmegyek a készülék mutatta utakon, ha ezzel kikerülhetek számomra unalmas, vagy zsúfoltnak tekintett (pl. manapság m7) utakat. Tehát korántsem töltöm az összes időmet ismeretlen utak bejárásával.
De:
a. Nem akarok magammal vinni plusz ketyerét, még ha lenne, akkor sem, hiszen macerás. Valaki írta, hogy bozótvágóval száll ki a kocsiból. (Én spec még a telefon-palm kombinációt is szívesebben élvezem egyben, mint külön külön. Ráadásul ha kiszállok, vigyek magammal minden szart? Na azt nem.)
Szóval
b. Csak a legszükségesebbek legyenek nálam, a kocsiban semmit ne kelljen hagynom ha pl. városnézni akarok menni.
c. A kocsi használatban nem a kocsi használat a cél, hanem a valahova eljutás, majd kiszállok. Tehát nem egész nap nyomom, hogy palm kelljen az újabb útvonalak folyamatos feltöltéséhez.
d. Általában amikor olyan útra megyek, ahol jól jön a GPS akkor előtte van időm megtervezni (Nyaralás, külföld, szórakozás) ha meg a szokott utakon, elő se veszem. Legfeljebb szórakozásból, de az utat úgyis ismerem.
e. Nincs időm mindíg ezzel molyolni, így ha valóban használni akarom, felkészülök rá otthon gép mellett, az gyorsabb. Lenne.
f. PCn kicsit jobb szerkesztgetni, mint akár egy palmon. (Utálok kipufogón keresztül motort generálozni.)
g. Végszükség esetén, ha rögtönözni kell, még mindíg ott van a GPS kezelőszerve.
Következmény:
Általában offline tervezget az ember. Vezetés közben ugyanis veszélyes. Ha meg mindíg megállok kicsit tervezgetni, akkor mi értelme az egésznek.
VIlágkörüli útra ritkán megy az ember. (átlag)
K*va jó lenne tehát valami progi, amivel lehetne routot tervezgetni, és utána letölteni.Szerintem azért a Mapsource is jól el tudja adni a PC szoftvereit nem? Nem az a fontos, hogy a legrövidebb utat tervezze, hanem ha én azt kiválasztom, jelölgethessem be elég pontosan. Amilyen pontosan én akarom.
A pontosságra szerintem nem rossz a készülék mutatta térkép, mert jól nagyítható, csak hát a kezelés kicsit macerás a néhány gombbal. (emap)
Szal azt hiszem, a Mapsource jellegű progi megteszi.
2. Freeware jo lenne, de túlzásnak érzem.
3. 50 ezer sok, de 5-ért nem éri meg ellopni.
Ne feledd, hogy aki tud költeni 60-100e-et egy készülékért, plusz 5öt nem fog sajnálni.
Hányan vesznek emapot, vagy emap deluxot? Szerintem aki a deluxra fizeti a plusz 10-15-öt(?) az még 5öt biztos nem sajnálna.... Vajon ennyiért hány eladott darab után éreznéd, hogy megérte árulni?
Nos, nem hiszem, hogy minden szempontot sikerült elmondanom, (egy sör mellett könnyebb lenne) de talán ez is egy nézőpont. És hátha más is kedvet kap, hogy elmondja, mire és hogyan használja.
Remélem jól értettem a kérdésedet, és arra válaszoltam, amit kérdeztél. Ha nem, akkor vedd egy hosszúra nyult élménybeszámolónak. :-))
Sui:
Megtudhatjuk az upgrade feltételeket? Vagy még korai?
Vgyuri.
Kösz az infót, még emésztgetem, hogy pontosan mit is jelent. Bár figyelem folyamatosan az itteni dolgokat (kivéve a koordináta pengeváltásokat) azért nem mondom, hogy mindenhol értem amit mondtál. Pláne, hogy nekem eMapom van. Az most fekete garmin? Merthogy ez kék. :-))
Másik, hol van olyan, hogy Compumap?
A vonalra tervezés nem izgat. A csomópontok is jók lennének, ha ott vannak a városnevek és pontok is.
Ha nagyon utvonalra mennék, akkor asszem jobb lenne a kocsiba venni gyárit. De az nem annyira kell. Legalábbis ma ez nem hiányzik olyan nagyon. Viszont, hogy ezt meg zsebre rakhatom, és nem csak a kocsiban van, az király dolog. (Legutóbb télleg segített egy ismeretlen külföldi városban hamar megtalálni a kocsit, és ez nagyon jó.)
No, bocs a hosszért mindenkitől.
Üdv.
Mm.