APT Creative Commons License 2001.08.12 0 0 2463
PITRINKO: Teljesen igazad van. De talán nem kellene ennyire kioktató stílusban lecsapnod arra, ha valamelyikünk - este 11 órakor kissé már álmosan - ejt néhány helyesírási hibát, még ha valóban súlyosat is. Ez ugyanis sajnos mindenkivel előfordulhat, lám velem is, pedig egyetemi oktatóként írtam már pár jegyzetet, cikket, és mégis... (Én a helyedben a jövőben az efféle észrevételeket személyesen az érdekeltnek írnám meg e-mailban, nem törekednék az illető mindenáron való nyilvános leckéztetésére. Észrevételedet mindazonáltal köszönöm.)

NPZ: A BREITLING órához szerencsésen jutottam hozzá, s így biz megadtam magamat. A 11-es kaliber nem holmi átépítgetés, hanem a világ - anno 1969 - első valódi automata kronográf szerkezete volt, megelőzve a Zenith El-Primerót. Ez mikrorotoros automata, vagyis egy elég kicsi, kb. 1.5cm átmérőjű, ám aránylag vastag rotor van a billegővel egy szinten, és ebből adódóan a konstruktőrök a felhúzó-állító szerkezetet az óra másik oldalához, a 9 óra irányába tették. Ez az összes ilyen szerkezettel készült órára jellemző (volt ilyen Hamilton és Heuer is!), és ennek alapján ezek az órák messziről "kiszúrhatóak". Sajnos ez a szerkezet 1980 után már nem készült, így elég kevés ilyen óra van.

Előzmény: Pitrinkó (2451)