Szia Igaz Ember!
Nagyon örülök a jelentkezésednek, egy újabb ember, akit megfogott a SOLARIS zenéje.
A tavalyi augusztusi tűzijáték zenéjét én is fölvettem és én is nagyon sokat hallgattam.
Ráadásul kint is voltam a tűzijátékon: semmihez sem fogható érzés volt a SOLARIS, illetve a
Solaris-tagok zenéjét hallgatni ilyen dimenziókban !!! Katartikus élmény volt számomra is!
Az első kérdésedre tudok is válaszolni. A tűzijáték végén hallott zene a SOLARIS szólógitárosának, Cziglán Istvánnak a posztumusz szólólemezéről származik. A lemez címe:
ALHAMBRA KAPUI. A szám pedig a lemez utolsó darabja: a "Personal Gravity" radio edit-es
változata (a teljes "Personal Gravity" a cd nyitózenéje, 17 perces!), ez a lemez is megtalálható az üzletekben.
Annak is örülök, hogy másnak is tetszik Robi zenéje; én is nagyon szeretem a lemezét.
(Ez egy kicsit válasz mya_tom-nak. Nem azért, mert neki nem tetszik, hanem mert azt feltételezte, hogy a régi Solaris-rajongók tetszését biztos, hogy nem nyeri el ez a lemez.)
A második kérdésedre konkrét választ nem tudok adni. Néztem a tévében a szilveszteri tűzijátékot, de nem otthon, és így föl sem vehettem. Szerintem végig Robi zenéje volt az is. Ha ugyanaz a zene szólt a kérdéses időpontban, mint amit mostanában lehet hallani az újabb "Magyarország, amit a szívedbe rejtesz" reklám alatt, akkor az ugyanaz, mint a cd nyitó száma, csak egy kicsit áthangszerelve (szerintem legalább is).
Amúgy tud valaki valamit arról, hogy milyen zene fog szólni az idei tűzijáték alatt ???