acp2
2001.08.10
|
|
0 0
79
|
Üdv Mindenkinek!
Az a röhely az egészben, hogy a törvény tulajdonképpen megengedi egy csomó "7,5" feletti eszköz tartását (elöltöltős, számszeríj, szigonypuska(?)), csak a használatukat korlátozza. Így sikerült azt elérni, hogy a beszámítható becsületes emberektől eltekintve minden genya és kretén kezében ott az eszköz a szemétséghez/hülyeséghez. A törvény szövegét nyílván midannyian ismeritek ezért nem szeretném hosszan idézni, de hála a következetlenségének engem egyszer majdnem lesitteltek egy falidísznek való spiáter játékpisztoly miatt. Bocs, de ezt elmesélem, jó kis tanmese: vásároltam egy nagyon ronda (M29-es SW-t mintázó) fegyver másolatot, amit azon nyomban nekiáltam "szalonképessé" tenni, hogy szobám falát díszíthesse. Rögtön, első lépésként eltávolítottam a töltényűrök(10mm) elején lévő nyílásokat szinte teljesen elfedő lemezeket és az addig tömör csőbe csináltam egy 6mm-es előfuratot. Még szerencse, hogy csak eddig jutottam el, mert hamarosan rendőrök kopogtattak az ajtómon. Nem emiatt érkeztek, de kiszúrták a fegyvert és csakhamar a gyermekek diadalittas tekintetét tükröző szemekkel vetették magukat a lakásra - végre egy nagy fogás! Lefoglaltak a "fegyveren" kívűl egy törött GPDA műanyag tárat és egy gázpisztolyhoz való rakéta-adaptert. Először csak röhögtem az egészen ám a fegyverszakértő (érdekes szakember lehet) .357-es magnum fegyver főelemnek minősítette a kb. 2mm-es falvastagságú spiáter tárat. Rögtön megörültem, hogy nem néztek be a fürdőszobába ahol tele van a fal 12-es kaliberű vízvezetékekkel. Na innentől fizethettem az ügyvédet. Az mentett meg, hogy élesszemű szakétőnk észrevette: "még további átalakításra lett vona szükség ahhoz, hogy a fegyvert éles lőszer kilövésére alkalmassá tegyék" (azt azért szívesen megnéztem volna ahogy lead egy próbalövést - a szerk.). A dolog érdekessége az, hogy pont azon a napon találták meg a fegyvert amikor hatályba lépett az új törvény amely szerint a fegyver főelem birtoklása csak szabálysértés. Így megúsztam pénzbírsággal + kifizettem egy csomó lóvét az ügyvédnek + elkobozták azt a sz..t. Vettem volna inkább egy elöltöltőst .44-es huzagolt csővel, fegyveracél dobbal - jobban jártam volna /egyébként vettem is/. A tanulság: ha valaki bántani akar myugodtan kapd le a fejét egy szekercével, mert sanszos, hogy olcsóbban megúszod mint azt, ha a kisöcséd a kalaptartón felejti a játékpisztolyát. No ennyit a törvényeinkről. |
|