Kedves halom!
A fórumokon általad elterjesztett és sokakat megdöbbentö vitakultura kapcsán jutott eszembe, hogy talán réges-rég elbeszélünk egymás mellett. Arra gondoltam, hogy lehet, hogy létezik egy kis falu valahol a Balkán-félszigeten (vagy akárhol máshol), ami a Te otthonod, s melyet régen - kissé fellengzösen - Amerikának kereszteltek el az alapítók. Ott az igazi tökös lokálpatrióták az általad használt szavakkal és módon védelmezik otthonukat. Ha ez ad absurdum így lenne, akkor itt mindenki elött - és hiszem, hogy mindenki nevében - bocsánatot kérek Töled.
Tényleg jobb ha tudod, hogy létezik egy másik "Amerika" is a Nagy Vizen túl. Jelenleg ez az ország (Egyesült Államok) a világ vezetö hatalma, mind gazdaságilag, mind politikailag, mind katonailag. Szokták a világ csendörének is hívni, ez sem gúny, szvsz szükséges. Az egyetlen gond csak az, hogy ez a nagy ország más képet akar mutatni magáról, mint ami. Jó, jó tudom ezzel sok ország van így (megkockáztatom: mindegyik), de ekkora eltérés azért ritka a kirakat és a valóság között. Minden "aggresszió" szerintem erre vezethetö vissza, hisz egy-egy bakinál az emberek kajánul mutathatnak a kirakatba, hogy lám ott nem ez van. Tudod ebben az országban nagyon sok és nagyon sokféle ember él. Összességében nem rosszak vagy jobbak, többek vagy kevesebbek más országok polgárainál, csak a "kirakat" ezt így akarja beállítani. Ismerek egy párat közülük. Rendes, jóravaló emberek, nyugodtak, kiegyensúlyozottak, biztos anyagi háttérrel és ami gondjuk van, azt inkább
irigylem tölük. Mikor velük találkozom, arra gondolok, hogy nagyszerü ország ez az Egyesült Államok. Az utóbbi idöben azonban, mióta olvasok a hozzászólásaidat, más is eszembe jut: Te soha az életben nem fogsz oda eljutni, mégha fizikailag régóta ott is vagy.