iceg Creative Commons License 2001.08.08 0 0 16
Na, kisfiam, akkor itt olvashatsz alant építő kritikát:

Kezdjük néhány alapszabállyal, amelyeket honlapkészítésnél figyelembe kell venni.
1. _Minden_ szöveget többször végig kell olvasni, a hibákat kijavítani (ezt korrektúrának hívják), mielőtt publikálod (közzéteszed).
2. Vannak már szakszótárak/ szószedetek az internetes fogalmak jelentéséről, mielőtt portálnak nevezed az oldaladat, nem ártana utánanézni, milyen kritériumoknak kellene megfelelnie, mint portálnak.

3. Megcsinálod a design-t, vársz _egy_hetet_, újra előveszed, csiszolgatod, megint vársz _egy_hetet_, előveszed, és csiszolgatod, ezt pedig mindaddig folytatod, amíg úgy látod, több jó ötleted nincs, amivel jobbá tehetnéd az oldalt.

4. Először összeírod, mi mindent szeretnél _tartalmilag_ felrakni, aztán összegyűjtöd az anyagokat (korrektúra!), majd felrakod az már desing-olt oldalakra, és megint vársz _egy_hetet_.

5. Az, hogy kiírod, hogy fejlesztés alatt (a frissítés nem ezt jelenti!), nem mentesülsz az igényes, helyesen írt, gépelési hibáktól mentes stb. követelmények alól.

6. Ha direkt görbe tükör-jellegű oldalt akarsz csinálni, akkor ezt sokkal egyértelműbben jelezni kell.

7. Fórumot sok helyen lehet sajátot is csinálni, én nem az Index Törzsasztallal próbálkoznék. (Láthatod az eredményt.)
A honlap fejlesztésével kapcsolatos észrevételeket, ötleteket én e-mailben várnám, max. vendégkönyvben, olyanban, amit sk. moderálni lehet.

8. "NetPark hivatalos honlapja" - ilyet egy ingyenes tárhelyszolgáltatónál elhelyezett oldalra nem mondunk. (Aki hivatalos oldalt akar, vegye meg a domaint - de szerintem te még ráérsz ezzel.)

9. Nekem nem tetszik a színe, de ez ugye ízlés dolga. És ne használj ennyiféle betűtípust ilyen kis helyen.

10. Az órának nem hagytál elég helyet, a másodpercek nem látszanak 1024-es felbontásban.
És én a helyedben az internet-időt is felraknám.

11. Mit értesz "Felső topic" alatt, amiben reklámok lesznek majd?

12. A tervezett linkek fele nem működik még. Úgy kellett volna sorba rakni a menüpontokat, hogy azok legyenek kinn az oldalon, amik már működnek. Otthon a gépedben fenn lehet az összes tervezett menüponttal egy verzió, de kirakni csak akkor ajánlott, ha pár napon belül megcsinálod mögé az oldalakat.

13. Az Index fizet neked, amiért folyamatosan reklámozod őket?

Gondold végig alaposan az észrevételeket, és próbálj meg ragaszkodni olyasmihez, ami értelmetlen. Nem könnyű, de megéri.