Hello mindenki!
Gabihoz lenne egy-két megjegyzésem/kérdésem. Sok az a 209 ország, de legalább a kommentátortól lehessen tanulni! Az még könnyen elsiklik, ha egy inkább olaszos nevű monacoi (MON) sprintert mongolnak (MGL) titulálsz, de Misapeka és Milazar esetén sikerült nagyon összekeverni a szezont a fazonnal. Trevor a teknőc nálad a Holland Antillákról (AHO) érkezett, pedig őszintén szólva ránézésre látszott a figurán, hogy polinéziai, véletlenül sem európai vagy indián származású. Nem tudom, hogy később a magazin műsorban, ahol meginterjúvolták korrigáltál-e (akkor bocs), mindenesetre elvártam volna, hogy Amerikai Szamoát (ASA) egy életre megjegyezze egy szakkommentátor, miután a kalapácsvető csaj 2 éve becsúszott Dívós Kati elé. Még említetted is, hogy ugyanaz a nevük!
Eric Milazar évek óta rendre a világranglista első 30 helyezettje között van, nem idén tűnt fel, legfeljebb csak most tűnt ki. Mauritánia (MTN) Nyugat-Afrikában van, az ország túlnyomó részét a Szahara alkotja, és bár ma már arról a környékről is van egy-két élsportoló, aki külföldön élve sikert érhet el, maradjon csak az az ország inkább továbbra is arról "híres", hogy számos Rejtő regényben átmenetelnek rajta. Mauritius (MRI) ellenben, amely színeiben Milazar is versenyez, Afrika másik "végén", Madagaszkártól keletre az Indiai-óceánban elterülő szigetország, nálunk főleg turistaparadicsomként ismert, lényegesen kellemesebb éghajlatú, mint Mauritánia. Én teljesen más kultúrkör. Míg Mauritánia mohamedán arab ország, Mauritius brit gyarmatból vált függetlenné a múlt században, el nem tudom képzelni, hogy előbbiben bárkit is Ericnek hívjanak. Szólva arra kérnélek, vigyázz ezzel a sok nemzettel, mert könnyen mond az ember nigeri helyett nigériait, Grenada helyett Granada-t (ami csak egy spanyol város, de ilyen ország nincs) de kb. úgy érezhetnék magukat ha hallanák, mintha Ausztráliában azt hallanád, hogy Magyarország fővárosa Bukarest. Egy atlétika világbajnokságon ilyen szempontból is sokat lehet tanulni, ha lehet, a kommentátortól. Ezek után mondanom sem kell, hogy a női 400 döntőben a csádinak és a szenegálinak fogok szurkolni!
Bocs, ha túl szigorú voltam.