crack Creative Commons License 2001.08.06 0 0 1141
Edmonton: a vasárnapi győztesek mondták
2001 aug. 06 12:24 - Forrás: MTI

Férfi 100 m - Maurice Greene (amerikai):

- Remek verseny volt. Elsősorban nem az időre összpontosítottam, hanem a győzelemre. Éreztem, hogy az utolsó métereken Tim Montgomery már ott liheg a nyakamon, de ennek ellenére biztos voltam a sikerben. Eldöntöttem: nem indulok 200-on, mert a térdem után most már a combom is fáj. A váltón még gondolkodom. A jövőmről csak annyit: úgy érzem, még bennem van néhány világcsúcs.

Férfi kalapácsvetés - Szymon Ziólkowski (lengyel):

- Nagyon nehéz volt megjavítanom az országos rekordot és legyőznöm Murofusit. Azt hiszem, életem egyik legjobb teljesítményét nyújtottam. Nagyon fáradt vagyok és csak annyit mondhatok: a tavalyi sydneyi olimpián sokkal könnyebb dolgom volt, mint itt Edmontonban.

Női súlylökés - Janyina Korolcsuk (fehérorosz):

- Kicsit fáradt, de nagyon boldog vagyok. Megjavítottam az egyéni legjobbamat és ezzel az országos rekordot is megdöntöttem. Folytatom a versenyzést, hiszen úgy érzem, még rengeteg siker vár rám.

Női hétpróba - Jelena Prohorova (orosz):

- Denise Lewis távollétével és Eunice Barber kiesésével kicsit máshogy alakult a verseny, mint ahogy vártuk. Lelkileg kisebb teher nehezedett rám, reméltem, hogy érmet tudok nyerni. A remekül sikerült gerelyhajítás után megjött az önbizalmam, s a végén nem is kellett a legjobbamat nyújtanom az aranyéremhez.