Hi,
írtam egy másik topicba is neked, sajna most vettem észre, hogy amiről írtam, arról topic is van. Tehát hajrá, Sarti isteni. A hús és a tejtermék irtó drága, bár ha nem főztök, akkor tárgytalan. Én a buszos utat nem ajánlom, rengeteget fogtok aszalódni, bár kétségkívül vannak előnyei is. Én 2000. szept.-ben jártam meg autóval, Jugóban 150 DEM-val levettek, mert állítólag elnéztem egy 30-as táblát, a benzin pedig oda-vissza kb. 50.000,- volt egy 1.6-os Bravaval. A jugó határ előtti utsó benzinkútnál teletankoltuk és kibírta Tessalonikiig.Tessalonikiben pedig eltévedtünk, mert letértünk az elkerülő útról, pedig ott Chalkidiki végig ki van táblázva.
Visszatérve Sartira, én a parti éttermeket ajánlanám, de a gyros mindenhol csapnivaló, úgyhogy azt mellözzétek. A narancs partra gyalog ne induljatok el, inkább robogóval. Ha ellentétes irányba indultok el, néhány km után balra (aztán földutakon tovább) van egy irtó barátságos hely: Két idős felnőtt a tulaj, akik nagyon kedvesek, jól főznek. Ez egy kis öböl sátorozási lehetőséggel, ahol finomhomokos a part és tiszta a víz. A hely nevére sajna már nem emlékszem.
A disco-t jobb kihagyni, mert kiábrándító.
Kb. 11 és 15 óra között szinte minden zárva van, mert a görögök nyugodt életvitele révén, ők ilyenkor sziesztáznak.
A térképre visszatérve talán annyit, hogy Sarti központjában van egy utazási iroda, ahol beszélnek magyarul is és térképük is van.