Fefe2 Creative Commons License 2001.08.01 0 0 89
Üdv minden világutazónak :)

Hétfőn hajnalban szerencsésen hazaértem Ausztriából, azóta nagyjából már ki is aludtam magam :) 2000 km-es út volt, Érd-Innsbruck-Salzburg-Érd, Samarával, barátnővel meg egy tonna csomaggal. Érdekes, osztrákok normálisan vezetnek. Ja, meg a sebességkorlátozásaik többé-kevésbé reálisak. De azért jó volt néha a hibátlan minőségű sztrádákon 150-160-ra gyorsitani :) De ha kint volt a 60-as tábla, akkor tudtam, hogy nem illik 120-szal menni... nem úgy, mint nálunk :) Szóval közlekedési szempontból elég jók, csak a tiltó- és engedélyező táblák logikája volt egy kicsit szokatlan. Egyszer fölmentem autóval egy hegyre, aztán mikor már nagyon gyanús volt a terep, szembejött az erdész a terepjárójával és visszazavart :) Aztán lent sikerült beazonositanom a behajtást tiltó táblát :)
Jártunk a Grossglockner Hochalpenstrassén, nagyon szép, még az Edelweiss-spitzéhez is fölmentünk, 2500m fölé, kocsival. De az Innsbruck környéki falvakon átvezető hegyi utak is elég jó autózási élményt jelentenek... főleg, mikor a legszűkebb részen jön szembe egy lakóautó :) Egyetlen negativ élményem az volt, mikor hazafelé, este 11 után, már a határ közelében szabálytalanul elémkanyarodott egy Saab (jobbról jött, balra kanyarodott), én meg menten 90-nel és kb. 20 méterre voltam tőle, mikor láttam, hogy nem csak az orrát dugja ki, hanem kijön elém. Fékezés, jobbrakanyar, balrakanyar, 360 fokos fordulat, sikerült kikerülnöm és végig az úton maradnom, szóval nem lett baj, bár a gumik biztos nem örültek neki :( De egyébként nagyon kultúráltan vezetnek. Hazafelé, magyar területen aztán annál feltűnőbb volt a bunkó stilus... de azért a románoknál még a magyarok is nagyságrendekkel jobbak :)